Suomessa ilmanlaatu ei välttämättä ole kaikkein suurin ongelma, vaikkakin pääkaupungeissa on yleensä hieman huonompi ilma kuin vähemmin asutetuilla seuduilla. Suurissa Euroopan ja etenkin Idän maissa kaupunkien ilmanlaatu sen sijaan voi olla todellakin heikko. AIRBOXLAB mahdollistaa hengittämäsi kaasuseoksen koostumuksen tarkkailemisen älypuhelimella.

Indiegogo.com:ssa rahoitustavoitteensa saavuttanut tuote itse asiassa keskittyy sisäilman tutkimiseen. Tämä kyseinen aines voi olla jopa 5-8 kertaa saastuneempaa kuin vallitseva ulkoilma. Laitteesta löytyy kuusi sensoria, jotka mittaavat VOC-päästöjä, CO2-tasoa, CO:n ja pienhiukkasten määrää, lämpötilaa sekä ilmankosteutta.

Hilavitkutin kerää sensoreiltaan saaman tiedon ja tallentaa sen pilveen analysoitavaksi. Tästä datasta AIRBOXLAB osaa tunnistaa muun muassa ilmansaasteen lähteet ja muutokset ilmanlaadussa. Rahankeräyskampanja on tosiaan päättynyt, mutta markkinoille tullessaan tämä terveydelle edullinen mittari irtoaa n. 130 euron hintaan. Jos tuotteeseen lisäisi siitepölytasot kertovan anturin, se voisi olla entistä parempi ostos allergikoille.

Lähde

Edellinen artikkeliRhino Shield suojaa puhelimesi näytön iskuilta
Seuraava artikkeliPocketStrings tarjoaa pätkän kitaraa näppäiltäväksi