Yhteenkään takaperinvolttiin ei moni ihminen pysty, mutta robotti nimeltään Hinamitetu onnistuu tempussa nelinkertaisesti.

Vähemmin yllättäen Japanissa rakennettu härveli pitää asettaa voimistelutangolle ihmisen toimesta, mutta sen jälkeen se osaa kiihdyttää itsensä tarvittavaan vauhtiin samoilla liikkeillä kuin normaalit voimistelijat. Tämän jälkeen Hinamitetu päästää irti juuri oikealla hetkellä ja pyörähtää ilmassa neljä takaperinvolttia. Vain muutaman sekunnin mittaisen esityksen lopuksi robotti vielä laskeutuu maahan tasajaloin.

Tietty kyseinenkään robo tarvitsee ensin paljon kalibrointia ja senkin jälkeen onnistuminen ei ole koskaan täysin varmaa. Ehkäpä joskus tulevaisuudessa voitaisiin nähdä jonkinlaista robottiurheilua, jossa nämä laitteet eivät vain raatelisi toisiaan palasiksi. Itse ainakin katsoisin mielelläni robottiolympialaisia, melkein jopa ennemmin niitä kuin aitoja olympiakisoja.

Lähde

Edellinen artikkeliUnroll.me on kuin sähköpostisi sihteeri
Seuraava artikkeliHämähäkkimiehen aistit tunnistavat liikkeen takanasi