Tile mullistaa kadonneiden tavaroiden löytämisen

http://www.youtube.com/watch?v=pqDm3gZNZPM

Olen jo aiemmin törmännyt laitteisiin, joita voi kiinniittää omaisuuteensa ja seurata sitten älypuhelimellansa. Tile on kuitenkin siitä mullistava laite, että se ei vaadi minkäänlaista pattereiden vaihtoa vuoden käyttöikänsä aikana ja pystyy löytämään esineet, joiden kantoalueella et itse ole.

Laite on ulkonäöltään pienikokoinen neliö, joka sopii lähes mihin tahansa. Tilejen löytäminen perustuu älypuhelimeen ladattavaan sovellukseen, joka näyttää kuinka lähellä kyseistä palasta olet. Omat esineensä voi paikallistaa 15-45 metrin päästä riippuen ympäristötekijöistä. Tiedonsiirto ja jäljitys hoituu Bluetooth 4.0 -tekniikalla. Tästä syystä tuotetta ei ole vielä saatavilla Android-käyttöjärjestelmille, sillä valmistaja ei luota kyseisen softan Bluetooth 4.0:n nykyiseen laatuun.

Tilen saa myös soittamaan melodiaa, jotta sen löytäminen olisi helpompaa. Huomattavin ominaisuus näissä läpsyköissä on kuitenkin mielestäni se, että vaikka et itse olisi tavarasi lähettyvillä, voit kirjautua omaan Tile-tiliisi ja saada esineidesi sijainnin jonkun muun käyttäjän välittämänä.

Esimerkiksi jos käyttäjän pyörä varastetaan, voi hän kertoa siitä sovelluksensa avulla.Tämän jälkeen, jos joku muu Tile-sovelluksen omistava ihminen törmää pyörän kantoalueelle, tulee tästä viesti ilmoittajalle.

Tilet kestävät kerrallaan yhden vuoden aktivoinnistaan ilman minkäänlaista huoltoa, jonka jälkeen voit lähettää käytetyt neliöt kirjekuoressa kierrätettäväksi. Yhden Tilen hinta on noin 15 euroa.

Lähde