Vähään aikaan en olekkaan törmännyt uutisiin lisättyä todellisuutta (eng. augmented reality) hyödyntävistä laitteista. Asobero-T on paita, joka herää eloon älypuhelimien avustuksella.

Japanilaisen mainostoimisto Dentsun suunnittelemaa t-paitaa markkinoidaan kolmella sanalla: ”Play”, ”Shot”, ”Share”. Nämä kääntyvät suomeksi: pelaa, kuvaa ja jaa. Kaikki ominaisuudet hyödyntävät ilmaista sovellusta älypuhelimille.

Ensinnäkin, jos osoittaa matkapuhelimensa kameran kohti paitaa, niin näytölle tulee erinäisiä objekteja sen mukaan, mikä kuva vaatteessa on. Ilmestyvät kuviot ovat interaktiivisia ja niitä voi muun muassa liikutella ympäriinsä. Tämän jälkeen voi ottaa kuvia puhelimellaan, siten että edellä mainittu grafiikka on niissä mukana. Lopulta kaiken voi tietysti jakaa nykymaailman tapaan sosiaalisissa verkostoissaan.

Aluksi kyseistä tekniikkaa hyödyntäviä t-paitoja aiotaan julkaista viisi erilaista. Hinta ei ole vielä tiedossa, eikä myöskään se, saapuuko tällaisia koskaan Suomeen.

Lähde

Edellinen artikkeliiFetch palloilee koirasi kanssa
Seuraava artikkeli3D-tulostettu kipsi