Akvaariot eivät ole niin helppohoitoisia kuin moni luulee. Kyseisiä lasiastioita joutuu puhdistelemaan melko usein ja vedenkin pitää pysyä riittävässä kierrossa kalojen hyvinvointia ajatellen. The Illuminated Fish Bots -nimellä kulkevat robotit sensijaan näyttävät aivan oikeilta mereneläviltä, mutta eivät vaadi kuin ajoittaisen paristojen vaihtamisen.

Kyseiset kalarobotit hohtavat pikkuruista valoa samalla kun ne uivat ympäriinsä astiassaan. Härvelit on rakennettu venyvästä materiaalista selkä- ja rintaeviä myöten. Ulkonäöltään robotit muistuttavat leijonakaloja. Yhdeksi käyttötarkoitukseksi laitteita ehdotetaan etenkin rannikon tuolla puolella tuttujen allasjuhlien piristäjäksi.

Hilavitkuttimet vaativat toimiakseen kolme AA-paristoa per kala. Hintaa yhdelle eväkkäälle tulee noin 40 euron verran. Tietysti eläinten ystäville nämäkin robotit saattavat olla liian mekaanisia, mutta kyllä tällaisistakin varmasti jotain piristystä saa irti.

Lähde

Edellinen artikkeliMaailman ensimmäinen älypuhelin sokeille
Seuraava artikkeliHandibot yhdistää älypuhelimen jyrsimeen