Jyrsin on melko järeä laite, joka pystyy raapimaan metallilevynkin uuteen uskoon alta aikayksikön. Miltä kuulostaisi, jos tällaista teollisuuslaitetta voisi kontrolloida suoraan älypuhelimen ruudulta kuin hauskoja mobiilipelejä konsanaan?

Itse asiassa ideassa on monia hyviä puolia. Suunnitellut projektit näkee suoraan vaikkapa tabletin näytöltä ja siten voi silmämääräisesti tarkkailla koneen jyrsimää tulosta. Lisäksi härvelille kehiteltävien sovellusten avulla kaikkien on helppo käyttää tällaista melko monimutkaistakin laitetta.

Vastaavia koneita pienempi Handibot pystyy myös toteuttamaan töitä omaa pinta-alaansa suuremmalla alueella. Tämä tapahtuu yksinkertaisesti siirtämällä laitetta manuaalisesti ja valitsemalla joitakin kohdistuspisteitä työn jatkamista varten. Aivan mikään kevyen lompakon laite tämä sen sijaan ei ole, sillä hintaa löytyy lähes 1850 euron verran. Tosin eivät normaalitkaan jyrsimet välttämättä kaikkein halvimpia tuotteita ole.

Jos 3D-tulostimet tuntuvat liian ”keveiltä” vaihtoehdoilta, voi harkita tällaisen hilavitkuttimen nostamista ostoskoriinsa. Vaikkakin konetta pyritään markkinoimaan älykkäänä ja helppokäyttöisenä, jäänee se pääasiassa ammattimaisempaan käyttöön.

Lähde

 

 

Edellinen artikkeliRobotteja akvaariokaloiksi
Seuraava artikkeliIstutettavia käyntikortteja