Perinteisten pelikonsolivalmistajien kuten Sonyn, Microsoftin ja Nintendon suurin pelko on, että muut mobiililaitteet, eli lähinnä älypuhelimet ja taulutietokoneet tulevat ennemmin tai myöhemmin syrjäyttämään dedikoidut, erityisesti pelikäyttöön tarkoitetut pelikonsolit. Itse asiassa kannettavat pelikonsolit jo hitaasti mutta varmasti kuolemassa sukupuuttoon, iPhonen ja Android -laitteille tarjottujen mobiilipelien kehittymisen myötä. Pelit, kuten tässä esitelty Motion Tennis saavat kuitenkin uskomaan, että myös televisioon liitettävien kotipelikonsolien tulevaisuus saattaa olla ennen pitkää vakan alla.

Pelitalo Rolomotion on jo hyvän aikaa kehitellyt teknologiaa, jossa iPhone, iPad tai iPod touch muuttuu Apple Tv -laitteen näytön peilaustoiminnon kautta kotipelikonsoliksi. Idea on yksinkertaisuudessaan siis se, että puhelimen ruudun sijasta pelin näyttönä toimii kodin televisio. Tähän mennessä mielenkiintoisin teknologiaa hyödyntävä peli on ehdottomasti juuti App Storeen myyntiin ilmestynyt Motion Tennis, joka muuntaa iPhonen Nintendo Wii -tyyliseksi peliohjaimeksi. Homma toimii pelaajan kannalta yksinkertaisesti: Pelin käynnistämisen tämä liitetään Apple TV -laitteeseen ja määritetään televisio pelin näytöksi. Tämän jälkeen katseen voi nostaa kännykästä televisioon, ja alkaa heiluttamaan tätä tennismailan tavoin ilmassa peliohjaimena. Aina samalla tavalla siis, kuin alkuperäisen Nintendo Wii -pelikonsolin mailapeleissä sillä erotuksella, että iPhone on samalla sekä pelikonsoli- että peliohjain.

Motion Tennis -pelin saa ladattua App Storesta vaikka heti 6,99 euron hintaan. Tämän pelaamine onnistuu iPhone 5, iPhone 4, 4s, tai iPod touch 4G laitteella. Lisäksi tarvitaan Apple Tv -boksi kuvan television ruudelle siirtämistä värten.

Peliä esitelty tarkemmin oheisella englanninkielisellä videolla

Linkki Motion Tennis peliin App -storess.

 

Edellinen artikkeliThe Buccaneer – vihdoinkin helppo 3D-tulostin?
Seuraava artikkeliMaailman ensimmäinen älypuhelin sokeille