Kaikenlaisia selviytymissettejä on vaikka millä mitalla, mutta yleensä retkeillessä ne tärkeimmät tavarat tuppaavat jäämään kodin hyllyille pölyttymään. Osasyynä on se, että kukaan ei jaksa kantaa näitä usein turhiksi jääviä tavaroita. Toisaalta ne saattavat myös helposti vain unohtua matkasta. KODIAK pyrkii olemaan aina siellä missä sinäkin.

Kyseinen hilavitkutin on eräänlainen kiinni naksautettava ranneke, josta löytyy tarpeet niin tulen tekemiseen kuin kalastamiseenkin. Kipinöitä saadaan aikaan perinteisellä raaputusmenetelmällä eli tuluksilla. Nuotion sytyttämisessä apuna on lisäksi, laitteen köysien sisältä löytyvä, helposti syttyvä taula-punos. Samasta paikasta voi kaivaa esiin ongenkoukun ja siimaksi soveltuvaa lankaa.

Tällaisen härvelin kanssa selviytymiseen siis tarvitaan vain muutama puunoksa ja vähän kalaonnea. Suurimpana hyötynä on kuitenkin helppo liikuteltavuus. Ranteen ympärille pujotettua härveliä ei juuri huomaa ja se kulkee helposti mukana. Etenkin suuremmissa metsissä paljon vaeltaville tämä on mielestäni oiva tuotos.

Kirjoitushetkellä tuotteita oli tarjolla vielä n. 20 euron hintaan, tosin asetettua rahoitustavoitettakaan ei oltu saavutettu. (Jutun tullessa ulos, pitäisi olla vielä ainakin päivä aikaa ostaa itselleen tällainen härveli.)

Lähde

Edellinen artikkeliAamiainen yksissä kuorissa
Seuraava artikkeliMureaa ja marinoitua