Ginkgo – yhden materiaalin sateenvarjo

Kuinka usein näkeekään vinkuralle taipuneita sateenvarjoja myrskyjen jälkeen. Nämä härvelit ovat siitä hankalia, että ne usein sisältävät palasia metallia sekä muovia, jotka täytyy erotella ennen kierrätystä. Eräät ihmiset kyllästyivät tähän haaskaukseen ja päättivät rakentaa sontikan ainoastaan yhdestä, kierrätettävästä materiaalista.

Noin kympillä irtoava sateensuoja koostuu mahdollisimman pienestä määrästä osasia. Kaikki nämä palaset on valmistettu polypropeenistä. Kyseinen materiaali on yksi kevyimmistä muoveista ja tämän lisäksi todella kestävä mekaanista stressiä vastaan. Tietty materiaali on idean lähtökohdan myötä myös täysin kierrätettävissä. Osaset pysyvät kiinni toisissaan napsautustekniikalla, joten mitään liimojakaan ei härvelistä löydy.

Koska kaikki osaset ovat muovia, on niitä myös helppo valmistaa jokaisessa sateenkaaren värissä. Rahoitusta kerätään vielä 25 päivän ajan, mutta tavoitekkin on jo kirkkaasti täytetty. Mikä tahansa uusi keksintö kyllä aina kelpaa sadepäivien iloksi.

Lähde