http://www.youtube.com/watch?v=03VghV33JZs

Moni saattaa olla jo kuullut Omni-nimisestä laitteesta eri lähteiden kautta. Kyseessä on siis alusta, joka mahdollistaa kävelemisen paikallaan. Tämä yhdistettynä esimerkiksi Oculus Rift -näyttölaitteeseen mahdollistaisi melko hyvän osallistumisen pelimaailman tapahtumiin.

Härveli koostuu koverasta alustasta ja ylätuesta. Lisäksi käyttäjällä tulee olla jalassaan tarkoitukseen suunnitellut jalkineet, joiden pieni väkänen uppoaa alustassa oleviin vakoihin viestien liikkeestä. Laitteen pinnan ja kenkien välinen kitka on mahdollisimman vähäinen. Jalkineiden kärkien kohdalla on kuitenkin säilötty suurempi osa kitkasta tasapainon saavuttamiseksi.

Alustan ulkohalkaisija on 122 cm ja se painaa 50 kg. Käyttäjän pituuden taas tulee olla 142-195 cm väliltä. Mahdollisen kompastumisen ja liukastelun takia hilavitkuttimesta löytyy tukirengas, joka kantaa 130 kg massan. Pelaaja vielä kiinnitetään tähän tarkoitukseen luodun vyön avulla.

Nyt sitten kerätään rahoitusta tälle projektille. Tavoitteet on jo saavutettu yli kaksinkertaisesti ja moni tarjotuista rahoituspaketeistakin on jo myyty loppuun. Täysi setti irtoaa tällä hetkellä halvimmillaan 330 euron hintaan ja rakentelijaihmisille malli ilman ylätukea lähtee 230 euron summalla.

Itse en ole vielä täysin vakuuttunut kyseisen järjestelmän toiminnasta. Mitä jos ei osukkaan suhteellisen harvakseltaan oleviin koloihin kengällään? Mitä jos kontrollit eivät ole tarpeeksi tarkkoja vaativiin liikkeisiin? Noh olishan tällaista kiva päästä testaamaan.

Lähde

 

Edellinen artikkeliHiiri ja touchpad yhdessä paketissa
Seuraava artikkeliGinkgo – yhden materiaalin sateenvarjo