Lattialla pyörivät siivousrobotit ovat jo tuttu tuote kaupan hyllyillä. Koteja nämä härvelit eivät kuitenkaan vielä ole saaneet varsinaisesti vallattua korkean hinnan ja epäkäytännöllisyyden vuoksi. Viimeisellä lähinnä tarkoittaen sitä, että jos koti ei vastaa esineetöntä testirataa, jäävät kyseiset härvelit kakkoseksi perinteiselle imurille. Ikkunoissa sen sijaan on tyhjää tilaa vaikka muille jakaa.

Window Washing Robot liikkuu ikkunalla kuin robotti-imuri lattialla. Hilavitkuttimen luvataan puhdistavan kaiken paksuiset lasipinnat aina ikkunoista peileihin. Vaakatasossa pysyminen taataan tyhjiöpumpun avulla. Robotti lisäksi laskee urakan aluksi tehokkaimman reitin kunkin pinnan puhdistamiseen sekä osaa tunnistaa myös karmittomat lasipinnat ja välttää näin putoamisen niiltä.

n. 310 euroa kustantavan siivouslaitteen mukaan saa mm. kaukosäätimen paristoineen, 2 pakettia siivousliinoja sekä puhdistusainetta. Siivousajoista ei ole annettu mitään tietoa, mutta ääntä puhdistajasta lähtee vain 55 desibeliä.

Lähde

Edellinen artikkeliValoa ja liikettä
Seuraava artikkeli[Konsepti] Melodiat nuoteiksi