Ikiliikkujat ovat olleet monen rakentelijan haaveena jo vuosisatoja. Tällaista härveliä on kuitenkin todella hankala väsätä nykyisten luonnonlakien saatossa. Yllä olevan videon innostama päätin kuitenkin esitellä jälleen yhden yrityksen rakentaa ilmaista energiaa tuottava laite.

Kyseisen nauhoitteen alkupäässä nähdään miten kehittelijä on saanut idean laitteensa lopullisesta toteutuksesta. Innoitusta on haettu magneettien välisestä vuorovaikutuksesta. Pyörimisliikkeen aiheuttavat voimat on saatu aikaiseksi kokoamalla magneetteja V:n muotoon eräänlaisen pyörän ympärille.

Ulkoisen voiman systeemiin tuo edestakaisin heiluva magneetti, joka taas saa voiman heiluriliikkeeseen pyörivän rullan avulla. Alkusysäyksen hoitaa painovoima. Tietysti, vaikka aika hyvin kyseinen systeemi näyttää liikkeessä pysyvän, on melko turvallista sanoa, että ikiliikkuja ei sentään ole kyseessä. Jos mikään muu ei saa laitetta lopettamaan pyörimistä, sen hoitaa lopulta kuluminen akselistossa.

Kuitenkin melko mielenkiintoinen video ja projekti sinänsä.

Lähde (Video yltä)

Edellinen artikkeliSähköinen yksipyöräinen
Seuraava artikkeliÄänien kuvailua