Jotenkin ihmismieli on niin utelias, että suljettu kirjekuorikin herättää välillä vastustamatonta avaamisen halua. Tämän vuoksi on aikojen saatossa kehitetty monia tekniikoita postin avaamiseen vastaanottajan sitä huomaamatta. Nyt yksi menetelmistä tulee suoraan spray-purkissa.

Envelope X-Ray Spray suihkutetaan ”tutkittavan” kirjekuoren päälle. Tämän jälkeen aine muuttaa kuoren hetkellisesti läpinäkyväksi. 30 sekunnin kulutta kirjekuori palaa normaaliksi ja käsittelystä ei kuulemma jää mitään merkkejä. Hieman päälle kympin maksava suihke on kuulemma myös ympäristöystävällinen vastuuntuntoisten agentien iloksi.

Käyttäjäarvioiden mukaan liiatkin suihkeet haihtuvat nopeasti kirjeiden pinnalta. Tietysti kirjesalaisuudesta määrätyt lait kieltävät myös tällaisen suihkeen käyttämisen Suomessa muuhun kuin omien postiensa läpivalaisuun. Tärkeämmät kirjeet on myös usein suojattu erilaisilla haittakuvioilla tällaista toimintaa vastaan.

Lähde

 

Edellinen artikkeliIlmoituksia ranteeseen
Seuraava artikkeliSähköinen yksipyöräinen