3D-tulostimista on täällä Hilavitkutin.com:ssakin puhuttu jo muutamaankin otteeseen. Nyt eräs suunnittelija on tehnyt kuulokkeet, joista ei löydy (juuri) yhtään valmiita osia vaan kaikki palaset (lukuunottamatta sähköjohtoja) on tulostettu 3D-printterillä.

J.C. Karichin luomat musiikintoistovälineet saavuttavat tehtävänsä kelalle kierretyn kuparilangan avulla. Tietysti esimerkiksi sähköjohdot on täytynyt ostaa valmiina kuten myös magneetit ja muut toistoon vaadittavat osaset, mutta projektissa on pyritty hyödyntämään mahdollisimman vähän valmiita osia. Täydellinen osaluettelo ja 3D-mallit löytää thinginverse.com -sivustolta.

Vaikka täysin omavarainen tällainen tuote ei ole, on se mielestäny hieno osoitus siitä, että 3D-tulostimilla pystyy tuottamaan jotain melko valmistakin pelkkien varaosien sijaan. Löytyyköhän lukijoilta kotoa tällaisia kolmiulotteisia tavaroita ulos syökseviä printtereitä?

Lähde

Edellinen artikkeliVoita liput itsellesi ja kaverillesi Euroopan parhaille festareille!
Seuraava artikkeliKompakti kanootti