Jotkut melko yksinkertaisetkin keksinnöt ovat käyttötarkoitukseensa niin käytännöllisiä, että niiden tilalle ei tarvitse keksiä uutta vaihtoehtoa. Youtubessa nimellä Berto A kulkeva henkilö päätti silti luoda dynamon uudestaan.

Kyseisen väkertelijän luoma virtalähde on perinteisen dynamon kanssa samanlainen ainoastaan siinä, että se hyödyntää pyörivää pyörää. RattleGen:ksi nimetty hilavitkutin polttaa pientä LED-polttimoa releen ja magneettien avulla. Yksityiskohtaisemmat tiedot aina piirilevykaavioita myöten näkee yllä olevalta videolta.

Tarpeeksi tehokkaan releen mies löysi puhelinkeskuksiin tarkoitetusta järjestelmästä. Nimensä mukaisesti härveli pitää melkoista pärinää polkupyörää poljettaessa ja joutunee melkoisen rasituksen alaiseksi etenkin pidemmillä matkoilla. Näistä epäkohdista johtuen tästä ei välttämättä ole normaalin dynamon tai nykyisten akkukäyttöisten lamppujen korvaajaksi, mutta jos on aikaa niin ilmeisesti kaikkea tulee rakenneltua.

Lähde

Edellinen artikkeliHajuhaitan suodattamista
Seuraava artikkeliTienaa lahjakortteja bongaamalla mokia!