Kiinalainen insinööri, joka työskentelee sattumoisin kovalevyjen, kanssa päätti hyödyntää yhtä näistä laitteista luodakseen itselleen hattaroita.

Rakenteluunsa kyseinen mies käytti, levyn itsensä lisäksi, pikkuista metallipurkkia, kuutta polkupyörän pinnaa, alumiinitölkkiä sekä muovista allasta. Itse tehty hattarakone on jopa suorituskykyisempi kuin kaupallisesti myynnissä olevat laitteet, sillä ne pyörivät ”ainoastaan 3450 kierrosta minuutissa, kun taas uudemmat kovalevyt pääsevät 5400 kierroksen luokkaan.

Jos nurkissa pyörii yrimääräisiä kovalevyjä, kannattaa suunnata lähdesivustolle, josta löytyy melko tarkat ohjeet kotirakentelijoille. Kyllähän tällä tavalla voi säästää muutaman kympin, mikäli muutkin materiaalit onnistuu haalimaan käsiinsä. Jos joku päättää tällaisen rakentaa, lähetelkää ihmeessä kuvia projektin onnistumisesta! Osina ei tietenkään tarvitse käyttää juuri samoja esineita, mutta ohjeista saa käsityksen siitä, millainen laitteen tulisi olla.

Lähde

Edellinen artikkeliPientä pimeäkuvausta
Seuraava artikkeliMetallin sulatusta magneeteilla