Oma kaista

Muutama ajanvälähdys sitten tuli kirjoiteltua artikkeli pyöräilykypärästä, joka sisälsi suuntavilkut. Mikäli tämä ei riitä polkijan huomioimiseen liikenteessä, voi pyöräänsä tökätä myös tämän hilavitkuttimen.

The Cyclist’s Virtual Safety Lane heijastaa pyöräilijälle oman kaistan. Oikeastaan laite pikemminkin merkkaa esimerkiksi autoilijoille, kuinka paljon tilaa pyörän kuljettaja tarvitsee. Kaistan ”piirtämisestä” vastaa kaksi 5 mW laseria, jotka saavat virtansa kahdesta AAA paristosta. Pituutta laserviivoilla on lähes 2 metrin verran. Tämän lisäksi satulaan kiinnitettävästä palikasta löytyy normaali punainen viiden LED-lampun takavalo. Kummallekin valonlähteelle löytyy omat katkaisimensa.

N. 30 euron hintainen väline voisi soveltua etenkin pyöräilijöille, jotka polkevat menemään autoteiden varressa. Täten takaapäin lähestyvä autoilija ei työnnä menopeliään liian lähelle. Jos yhdistää tämän paketin vilkkukypärään alkaa olla jo varmasti aika huomiota herättävä kohde.

Lähde