Muutama hassu arkipäivän hilavitkutin

 

Arkipäivän askareita varten syntyy aina asioita helpottavia laitteita. Tällä kertaa esittelemme perjantain kunniaksi muutaman arkisiin toimintoihin liittyvän härvelin.

Pivot Power Flexible Extension Lead korjaa perinteisen jakorasian ongelmia. N. 35 euroon hinnoiteltu systeemi taipuu tarvittaessa jokaisen välin kohdalta, jolloin paksut muuntajapalikat eivät peitä alleen kolmea mahdollista pistoketta. Tämän lisäksi tästä jakorasiasta löytyy ylijännitesuoja ja reset-nappula. Pituutta härvelin omalla sähköjohdolla on n. 180 cm. Ainoana ongelma on se, että pistokkeet sattuvat olemaan amerikkalaista mallia. Ehkä näistä saadaan joskus myös EU-versio.

Lähde

Seuraavaksi käsittelyssä eräs kaikkien tuntema laite. DIY calculator antaa käyttäjän itse piirtää haluamansa näppäimet laskimeensa. Tämä melko järeä, 20 cm pitkä ja 15 cm leveä, laskin muistuttaa aluksi tyhjää paperilehtiötä. Käyttäjä voi sitten määrittää minkälaisia numeroita tai symboleita haluaa käyttää laskutoimituksissaan. Persoonallinen laskin lähtee mukaan n. 10 euron hintaan.

Lähde

Viimeisimpänä ideana, arkipäivää helpottamaan, apunsa tarjoaa Toepener. Kyseinen laite asennetaan oven alalaitaan ja se mahdollistaan näiden teiden tukkijoiden avaamisen ilman käsiä, eli siis jalallaan. Tälläinen keksintö loistaa esimerkiksi wc-tilojen ovissa, jolloin voi välttyä saamasta niin kammottavia bakteereja kahvoista. Toisaalta myös, jos ovi pitäisi avata kädet täynnä tavaroita, laite voi osoittautua yllättävän käteväksi apuvälineeksi. Hintaa metallipalalla on n. 40 euron verran.

Lähde