[kml_flashembed movie=”http://youtube.googleapis.com/v/Vb1pdvvoVoQ” width=”480″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Concrete canvas -nimellä tunnettu materiaali on alussa taipuvaa, hieman todella paksua kangasta muistuttavaa ainetta. Siitä voi muotoilla esimerkiksi teltan ja pakata sen kuten normaalin vastaavan. Kun tämän aineen antaa olla kosketuksessa veden kanssa syntyy sensijaan jotain uudenlaista.

Ominaisuuksistaan johtuen materiaalista kyhätty teltta säilytetään pystytyspaikalleen kuljetettaessa vedenkestävässä pakkauksessa. Yhdestä paketista syntyy 50 neliömetrin kokoinen ”rakennus”. Kun oikea paikka on löydetty, pumpataan pakettiin 800-1000 litraa vettä. Kun vesi on laskettu sisään ja materiaali on imenyt sen sisäänsä, on aikaa härvelin kokoamiselle n. 5 tuntia.

Tämä prosessi tapahtuu pumppaamalla rakennelman sisään ilmaa ja samalla levittämällä se tasaisesti kohtaansa. Systeemin koosta ja kostean materiaalin painosta johtuen levittämiseen tarvitaan todennäköisesti jokin työkone. Rakennelman kerrotaan säilyttävän tarvittaessa joko kylmän tai lämpimän lämpötilan sen sisäpuolella. Päivän kuivuttuaan tämä betoniteltta on valmis käytettäväksi. Valmiina rakennus kestää päällä seisomista, moukarin iskuja ja puhalluslampun lämpöä (kaikkia tietysti tiettyyn pisteeseen).

Kyseinen laite voisi olla todennäköisesti käyttökelpoinen pitempiaikaisissa avustustehtävissä ja kuulua myös armeijan varustukseen. Ainoana huonona puolena tosiaan on se, että kun tämä teltta on pystyssä, ei sitä niin vain koota takaisin pakettiin ja siirretä uuteen kohteeseen.

Lähde

Edellinen artikkeliPurkamista kerros kerrallaan
Seuraava artikkeliLisätyn todellisuuden biljardia