[kml_flashembed movie=”http://youtube.googleapis.com/v/8_4G_8gEjng” width=”480″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Jälleen kerran uutta innovaatiota Japanista. Kyseisessä maassa on kehitetty uusi tapa purkaa vanhoja rakennuksia ilman räjäytyksiä. Tekniikka perustuu siihen, että taloa puretaan sisältä päin kerros kerrokselta ja lasketaan sitä mukaa valtavilla tunkeilla alaspäin. Ulkoa siis näyttää siltä, että rakennus vain laskeutuisi hitaasti maanpinnan tasoon.

Tasei-nimisen yrityksen kehittämää purkutaktiikkaa kokeiltiin jonkin aikaa sitten ensimmäistä kertaa käytännössä. Kyseisessä testissä 140 metrinen rakennus saatiin laskettua 80 metriseksi. Koko talo saadaan purettua kuudessa kuukaudessa. Sisäpuolelta tapahtuvaan purkuun käytetään perinteisiä työkoneita. Kirjoittaja ihmettelee, miten raskaat kaivurit on saatu nostettua alkuvaiheessa ylimpään kerrokseen.

Toinen huomattava mullistus tässä purkutavassa on se, että laskeutuessaan talo kehittää virtaa sitä purkaville työkoneille erään aiemmin esitellyn lampun tapaan. Kyseistä purkutegnologiaa voi hyödyntää esimerkiksi tiheään asutuissa kaupungeissa, joissa räjäytystyömaa vaarantaisi läheiset rakennukset ja aiheuttaisi suurempaa melua.

Lähde

Edellinen artikkeliLoppu kengännauhojen sitomiselle (joko nyt?)
Seuraava artikkeliBetoniteltta