[kml_flashembed movie=”http://youtube.googleapis.com/v/tkhWXspmiYE” width=”480″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Useista laitteista aina tamagotcheista käsikonsoleihin on yleensä tehty myös läpinäkyvä versio. Kai se jotenkin luo lisää myyntivalttia nähdä sisällä jylläävät piirilevyt ja muut osaset. Yksi asia, josta ei tulisi heti mieleen tehdä läpinäkyvää on matkapuhelin. Sitäkin varten on kuitenkin jo kehitetty prototyyppi.

Taiwanilainen Polytron Technologies pyrkii kehittämään tällaisen läpinäkyvän kapulan. Prototyyppi on valmiina, vaikka siitä ei vielä juuri toiminnallisuutta löydykkään. Härveli perustuu Smart Glass teknologiaan. Kun laitteeseen kytketään virta, lasi muuttuu pilvimäisen valkoisesta läpinäkyväksi.  Kyseisestä matkapuhelimesta ei kuitenkaan pyritä tekemään aivan täysin läpinäkyvää. Pohjaosa sim- ja muistikortteineen tullaan päällystämään siten, että siitä ei voi kurkkia läpi.

Firma pyrkii tuottamaan täysin toimivia prototyyppejä jo tämän vuoden loppuun mennessä. Itse en kuitenkaan näe suurempaa hyötyä läpinäkyvästä härvelistä, kuin ehkä sen tolpan väistämisen silmät kiinni puhelimessa tekstatessa. Ehkäpä tämä kuitenkin nousee suosiin erilaisuutensa takia.

Lähde

Edellinen artikkeli3D kierrätystä
Seuraava artikkeliLatinkia lämmöllä