[kml_flashembed movie=”http://youtube.googleapis.com/v/1PaA_KaxKdA” width=”480″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Internetistä tilatut kalliimmat paketit tuppaavat, etenkin ulkomailla, mutta joskus myös kotimaassamme kokemaan turhankin kovia. Välillä pakkauksia viedään suoraan vastaanottajan oven edestä, mutta yleisempi ongelma lienee kalliiden tuotteiden vaurioituminen pakettien kovakouraisen käsittelyn vuoksi. Cambridge Consultants -nimellä kulkeva yritys mahdollistaa pakettien matkan ”kuoppaisuuden” seurannan.

Yrityksen laite on nimeltään DropTag. Tuote on pieni anturi, joka antaa kuljetusketjun osapuolille tavan tarkistaa tuotteen kunto ennen sen hyväksymistä eteenpäin. Tägi käyttää yhteyksissään Bluetoothia ja voi yhdistyä esimerkiksi älypuhelimiin. Tällä hetkellä härveli pystyy määrittelemään mitä paketille on tapahtunut kuljetuksen aikana. Näin käyttäjä saa ilmoituksen heti myös siitä, jos jossain ketjun osassa on käytetty liikaa voimaa tavaran siirtämiseen.

Yhtiö pyrkii kehittämään laitteen toimintaa siten, että se pystyisi kertomaan mitä tapahtui ja milloin. Bluetoothin ansiosta paketit voi ”skannata” maksimissaan tekniikalle tutun 50 metrin päästä. Pakkausten sijainnin voisi sitten määrittää, jos DropTag yhdistyy puhelimeen tai muuhun laitteeseen, jossa on GPS-ominaisuudet. Virtaa toimintaan saadaan nappiparistosta ja se kestää käytössä ”monta viikkoa”. Laitteen materiaalit kuulemma maksavat alle 1.5 euroa, joten tuotantohintakaan ei voi olla mahdottoman iso.

Lähde

Edellinen artikkeliPuheluita kenkien välityksellä
Seuraava artikkeli3D kierrätystä

5 KOMMENTIT

 1. Internet tilaukset ovat kuulemma nousussa nyt. Minä veikkaan että aikansa kestää tämäkin villitys kunnes trendi loppuu.
  Olen varmaan vanhanaikainen mutta ostan kyllä mieluiten tavaran niin että näen sen fyysisesti ja kannan itse kotia, isommat toki joku muu saa kantaa. Mutta netistä tilaamista pidän vähän kuin sian ostamista säkissä…Koskaan ei tiedä mitä saa.
  ja ettei käy kuten tuttavalle joka osti tavaran ulkomailta ja pyysi kauppiasta sen lähettämään.
  Tavara tuli ja paketissa tiiliskivi.
  Hauskoja tilauksia vaan 🙂

  • Itse ainakin tilaan vain liikkeistä, jotka tiedän turvallisiksi, ja tilaan vain jos joku tuttu on aikaisemmin tilannut sieltä ja kaikki on mennyt hyvin, näin ei tule ongelmaa luotettavuuden kannalta.

 2. Tätä on kaivattu. Ei paketin sisällön tarkistamiseen ole aikaa ovella kun tuoja odottaa kuittauslappu tai -kone ojossa.

 3. Ostan yhä edelleen vain liikkeestä suoraan..turvallisin tapa. Sen verran pitää viitsiä koneelta irtautua sentään

 4. Olen tilannut reilusti yli tuhat pakettia ulkomailta, vain kaksi niistä on jäänyt matkan varrelle eikä yksikään ole tullut vahingoittuneena perille. Turhaa se on suomesta ostaa mitään kun ulkomailta suurimman osan tavarasta saa 50-95% edullisemmin postikulujen kanssakin.

Kommenttien lisääminen on estetty.