[kml_flashembed movie=”http://youtube.googleapis.com/v/1PaA_KaxKdA” width=”480″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Internetistä tilatut kalliimmat paketit tuppaavat, etenkin ulkomailla, mutta joskus myös kotimaassamme kokemaan turhankin kovia. Välillä pakkauksia viedään suoraan vastaanottajan oven edestä, mutta yleisempi ongelma lienee kalliiden tuotteiden vaurioituminen pakettien kovakouraisen käsittelyn vuoksi. Cambridge Consultants -nimellä kulkeva yritys mahdollistaa pakettien matkan ”kuoppaisuuden” seurannan.

Yrityksen laite on nimeltään DropTag. Tuote on pieni anturi, joka antaa kuljetusketjun osapuolille tavan tarkistaa tuotteen kunto ennen sen hyväksymistä eteenpäin. Tägi käyttää yhteyksissään Bluetoothia ja voi yhdistyä esimerkiksi älypuhelimiin. Tällä hetkellä härveli pystyy määrittelemään mitä paketille on tapahtunut kuljetuksen aikana. Näin käyttäjä saa ilmoituksen heti myös siitä, jos jossain ketjun osassa on käytetty liikaa voimaa tavaran siirtämiseen.

Yhtiö pyrkii kehittämään laitteen toimintaa siten, että se pystyisi kertomaan mitä tapahtui ja milloin. Bluetoothin ansiosta paketit voi ”skannata” maksimissaan tekniikalle tutun 50 metrin päästä. Pakkausten sijainnin voisi sitten määrittää, jos DropTag yhdistyy puhelimeen tai muuhun laitteeseen, jossa on GPS-ominaisuudet. Virtaa toimintaan saadaan nappiparistosta ja se kestää käytössä ”monta viikkoa”. Laitteen materiaalit kuulemma maksavat alle 1.5 euroa, joten tuotantohintakaan ei voi olla mahdottoman iso.

Lähde

Edellinen artikkeliPuheluita kenkien välityksellä
Seuraava artikkeli3D kierrätystä