Startup nimeltään intelliPaper on luonut kertakäyttöisen muistitikun, joka on teoriassa vain pala paperia. Tuote koostuu selluloosanpalaan upotetusta elektroniikasta, joka on kutakuinkin samaa, kuin ohuimmissa muistitikuissa.

Tuote siis mahdollistaa esimerkiksi sen, että kirjoitetun tekstin voi antaa samalla läpyskällä sekä digitaalisena että fyysisenä kopiona. Miten paperinohuen ”muistitikun” sitten saa sopimaan USB-asemaan? Tässä tapauksessa ongelma on ratkaistu yksinkertaisesti taittelemalla paperin reunapala sopivan muotoiseksi. Kyseisestä palasesta voi sitten lukea tarvittavat tiedot ohuiden kontaktipintojen kautta.

Paksu tämä tuote ei todellakaan ole. Se vastaa lähes normaalin paperin mittoja, eli syvyyttä löytyy n. 0.5 mm. Tällä hetkellä suunnitteilla on mallit, joiden tallennustila on kokovälilllä 8-32 MB. Vaikka tämä ei mikään aivan hurja määrä ole, riittää se hyvin tekstitiedostoille ja pienille kuville. Eivätpä muistitikutkaan alkuvaiheessa kovin paljoa kooltaan suurempia olleet. Tuotetta voi teoriassa käyttää useammankin kerran, mutta pääasiassa se on suunnitellu lähes kertakäyttöiseksi.

Hintaluokasta sen verran, että yrityksen myyntimiesten mukaan 10 kpl pakkauksen DataNotes-nimisiä muistitikkupapereita saa alle 15 eurolla. Tuote aiotaan julkaista kuluvan vuoden puoliväliin mennessä. Toinen julkaistava tuote on nimeltään ”intelliPaper sheets”. Se on käytännössä paperiarkki, josta löytyy useampi USB-asema. Kyseiselle alustalle voi sitten tulostaa tavallisella tulostimella haluamansa tekstit. Mukana toimitetaan kuulemma myös laite, jolla käyttäjä voi kirjoittaa näille tikuille dataa repimättä niitä irti.

USB-ominaisuuksien lisäksi näistä paperipaloista löytyy NFC-tekniikkaakin, joka mahdollistaa datan lukemisen NFC-lukijoilla, joita löytyy esimerkiksi muutamasta älypuhelimesta. Vaikka paperiroskaa syntyy, pitäisi kyseisen tuotteen olla kuitenkin perinteisiä USB-tikkuja ympäristöystävällisempi, jos ajatellaan kertaluontoisia tallennusratkaisuja. Esimerkiksi lehdistölle jaettavat ilmaistikut kun joutuvat turhankin usein suoraan roskiin käytön jälkeen.

Lähde

Edellinen artikkeliArvostelu: JUSTOP BSH10 Bluetooth stereokuulokkeet
Seuraava artikkeliAika laskuilla