Koulun liikuntatunneilta on varmasti ikävän monelle jäänyt kuva kuluneista kenttämaalauksista ja rapistuvista puulattioista. Saksalainen nimellä ASB Systembau kulkeva yritys on kehittänyt uuden tavan merkitä rajat lajille kuin lajille.

Perinteisten maalausten sijaan, systeemi perustuu lasiseen lattiaan, johon on upotettu LED-valoja. Lisätukena toimii alumiinirunko ja puumainen tunnelma saadaan aikaiseksi lasissa olevilla keraamisilla pisteillä. Yritys lupaa, että valot eivät myöskään häikäise urheilijoiden näkövarustusta. Kenttämaalausten lisäksi voidaan tämänkaltaisella lattialla esittää esimerkiksi mainoksia erätaukojen aikana. Toisaalta myös ottelutulokset voidaan esittää kyseisen teknologian avulla.

Lattia on tehty turvalasista ja kestää kuulemma pidempään kuin perinteinen vastaava. Kaiken tämän lisäksi näitä saa missä tahansa värissä, joka varmasti luo eloa liikuntasaleihin. Lasisia lattioita on asennettu monelle squash-kentälle ympäri Saksaa ja myös yksi LED-versio löytyy saksalaisen koulun tiloista. Oheinen video kuvaa kentän toimintaa.

[kml_flashembed movie=”http://youtube.googleapis.com/v/bLaV-sDLgOY” width=”480″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Lähde

Edellinen artikkeliJarpet – Eläimet purkissa
Seuraava artikkeliMAUZ muuttaa älypuhelimen ohjainlaitteeksi