Kirjoittelin pari viikkoa sitten mahdollisuuksista muuttaa matkapuhelin kotiovensa avaimeksi. Mikäli kyseinen keino ei vakuuta turvallisuudellaan, Kwiksetin sormenjälkitunnistimella varustettu lukitusmekanismi voi olla enemmän makuusi.

Kyseisellä, n.150 euron arvoisella, laitteella korvataan perinteinen lukko. Härveli vastaa ulkopuolisesti muuten tavallista kotioven lukkoa, mutta sisältää avaimenreiän lisäksi sormenjälkitunnistimen. Tuotteeseen voi ohjelmoida 50 eri käyttäjän sormenjäljet ja se pyrkii olemaan nopeampi tapa päästä kotiinsa verrattuna perinteiseen avaimien kilistelyyn.

Käyttäjäkokemukset kuitenkin kertovat, että laitteen kolmivaiheinen aktivointiprosessi vie aikaa opetella ja tunnistusta varten sormen pyyhkäisyn tulee olla juuri oikeanlainen. Toisaalta taas lukko hyödyntää skannaussysteemiä, jonka avulla käyttäjän tunnistaminen pitäisi olla mahdollista vaikka kädet olisivatkin esimerkiksi likaiset.

Lämpötilakestävyyttä luvataan -40 pakkasasteesta aina 80 asteiseen saunaan asti. Virta skannaukseen saadaan neljästä AA-paristosta, joiden luvataan takaavan hupia vuoden ajaksi.

Lähde

Edellinen artikkeliÄlykkäät ”jääkuutiot” rajoittavat juomista
Seuraava artikkeliJarpet – Eläimet purkissa