Jos olisi ennen väittänyt, että jääpalat ”keskustelevat” ihmisten kanssa, ei varmaan olisi kestänyt kauaa päästä baarista kotiinpäin. Sen sijaan nykyään nämä lasissa kelluvat palaset voivat todellakin kertoa, millon on tullut naukkailtua aivan tarpeeksi. 

Vesitiiviiksi kasatun hyytelöpalan sisältä löytyy värillinen LED-valo, kiihtyvyystunnistin, IR-vastaanotin sekä paristo. Tuotteen kerrotaan olevan täysin turvallinen eri juomien seassa. MIT-opiskelija Dhairya Dand:n kehittämät ”jääpalat” laskevat tekniikkansa avulla käyttäjänsä ottamia siemauksia suhteessa aikaan ja vilkkuttavat LED:nsä väriä naukkausten taajuuden kasvaessa. Ensin villkkuu vihreä pala, sitten oranssi ja lopuksi punainen.

Jos lasin omistaja jatkaa juomista viimeisenkin palikan vilkkuessa, lähettää järjestelmä viestin valitulle kaverille. Tällöin kyseinen ystävä voi sitten kantaa laseja kumoavan henkilön kotiin nukkumaan. Sokerina pohjalla, nämä kyseiset jääpalat vilkkuvat ympäröivien äänten tahdissa. Tällä hetkellä kyseinen idea on vasta konsepti. Ehkä siitä voi tulevaisuudessa kehittyä ratkaisu liialliselle juomiselle, aika näyttää.

Lähde

Edellinen artikkeliFilmien muistot talteen älypuhelimella
Seuraava artikkeliSormella sisään!

3 KOMMENTIT

 1. Enpä usko että tuosta kehittyy ratkaisu liialliselle juomiselle. Nuokin palikat on helppo nakata huisin nevadaan lasista vilkkumasta.

 2. Näi se tekniikka hiljalleen orjuuttaa meitä. Haarukka tarkkailee syömistä, jääkuutio juomista.
  🙂
  Mutta ideahan on ihan hyvä.. Valitettavasti se toimii yhtä hyvin kuin se että lähdetään paikalliseen ”ottamaan vain yhdet”
  Ennen sitä ensimmäistäkään ryyppyä ajatus juomista laskevasta hilavitkuttimesta voi tuntu ihan järkevältä. Tosin yhtä järkevää on päättää ennen kapakkaan menoa että ottaa vain kohtuudella.
  Mutta kun ei enää muista mitä ja kuinka paljon on tullut otettua, ei järkikään enää ole terävimmillään. Ja siinä vaiheessa jos vielä muistaa miksi jääpala ylipäänsä vilkkuu, ne voi tosiaan viskata kuikkaan. Sillä siinä vaiheessahan kukaan ei omasta mielestään ”ole vielä liikaa ottanut” Ja missä on se kaveri jolle jääpala ilmottelee että nyt on tulut otettua liikaa? Jos kaveri ei pysty ilman jääpalan viestiä sitä toteamaan, hän on ihan samassa jamassa ellei jo kuorsaa pöydän alla.
  Tuo toimisi vain niillä, jotka TOSIAAN käyvät kapakassa ottamassa VAIN yhdet. Eli jotka sitä eivät sitten oikeasti edes tarvitse.
  Musiikin tahtiin vilkkuva jääkuutio tosin voisi olla jossain karaokebaarissa ihan suosittu. Mutta ihan päinvastaisessa tarkoituksessa kuin juomisen hillitsemisessä.

 3. Nykyaikana kun ihmiset eivät hallitse itseään minkään vertaa niin tällaset ovat tarpeellisia turhakkeita.

Kommenttien lisääminen on estetty.