Jos olisi ennen väittänyt, että jääpalat ”keskustelevat” ihmisten kanssa, ei varmaan olisi kestänyt kauaa päästä baarista kotiinpäin. Sen sijaan nykyään nämä lasissa kelluvat palaset voivat todellakin kertoa, millon on tullut naukkailtua aivan tarpeeksi. 

Vesitiiviiksi kasatun hyytelöpalan sisältä löytyy värillinen LED-valo, kiihtyvyystunnistin, IR-vastaanotin sekä paristo. Tuotteen kerrotaan olevan täysin turvallinen eri juomien seassa. MIT-opiskelija Dhairya Dand:n kehittämät ”jääpalat” laskevat tekniikkansa avulla käyttäjänsä ottamia siemauksia suhteessa aikaan ja vilkkuttavat LED:nsä väriä naukkausten taajuuden kasvaessa. Ensin villkkuu vihreä pala, sitten oranssi ja lopuksi punainen.

Jos lasin omistaja jatkaa juomista viimeisenkin palikan vilkkuessa, lähettää järjestelmä viestin valitulle kaverille. Tällöin kyseinen ystävä voi sitten kantaa laseja kumoavan henkilön kotiin nukkumaan. Sokerina pohjalla, nämä kyseiset jääpalat vilkkuvat ympäröivien äänten tahdissa. Tällä hetkellä kyseinen idea on vasta konsepti. Ehkä siitä voi tulevaisuudessa kehittyä ratkaisu liialliselle juomiselle, aika näyttää.

Lähde

Edellinen artikkeliFilmien muistot talteen älypuhelimella
Seuraava artikkeliSormella sisään!