Luultavasti lähes kaikilla lojuu jossain kaapin tai hyllykön perällä vielä 35 mm filmirullia. Usein näistä on aikoinaan kehitetty kuva-albumi jos toinenkin. Mikäli kuitenkin haluaa fiilestellä vanhoja negatiivejä koneensa näytöltä, niin tämä kickstarttaaja luo siihen oivan tilaisuuden.

Lomographyn kehittämä The Lomography Smartphone Film Scanner tekee juuri sen mitä englanninkielinen nimi antaa olettaa. Kuvien skannaaminen tapahtuu asettamalla filmi laitteenseen ja kääntämällä härvelin taustavalo päälle. Tämän jälkeen filmi kelataan haluttuun kohtaan ja rullalla näkyvän tapahtuman voi tallentaa älypuhelimen kameran kautta. Markkinoiva yritys väittää skannerinsa olevan nopeampi kuin mikään muu tapa filmikuvien digitalisoinnille. Laite toimii ilmaisen Lomoscanner-sovelluksen kanssa, jonka kautta kuvien editoimisen ja jakamisen pitäisi olla helppoa.

Tällä hetkellä älypuhelinskanneri tukee kaikkia iPhone malleja sekä niitä Android-malleja, joiden kameran linssin sijainti on sopiva. Laite kilpailee vastaavien kanssa pienellä koolla ja liikuteltavuudellaan. Filmityypeiksi kelpaa kaikki 35 mm rullalle kuvattu. Mukaan lukeutuvat mm. väri-, negatiivi- sekä mustavalkokuvat. Tällä hetkellä kyseinen härveli lähtee toimituskuluineen matkaan n. 50 euron setelillä. Ohessa mainos-/esittelyvideo kyseisestä härvelistä.

[kml_flashembed movie=”http://youtube.googleapis.com/v/8uaNyYkhixg” width=”480″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

 

Kickstartersivu

 

Edellinen artikkeliLoistetta pilvien keskellä
Seuraava artikkeliÄlykkäät ”jääkuutiot” rajoittavat juomista