Matkustellessasi pääset aika varmasti itse määränpäähäsi, minne ikinä sitten olitkaan menossa. Lentoyhtiöillä on kuitenkin välillä tapana hukata juuri se sinun laukkusi miljoonien muiden joukosta. Kun olet itse perillä, voi laukkusi olla jo matkalla takaisin vaikkapa lähtömaahasi. TrakDot-niminen pikkuboksi lupaa kertoa sinulle minne matkalaukkusi joutuvatkaan.

Laite pystyy lähettämään sijaintitiedot mihin tahansa matkapuhelimeen, kunhan kyseisellä kapulalla pystyy vastaanottamaan vähintään tekstiviestejä. Laitteen kehutaan olevan ultrakevyt, joten se ei juurikaan rajoita lentokoneessa kuljetettavan laukun painorajoja. TrakDotin kanssa käyttäjän luvataan aina tietävän tavaroidensa sijainti kaupungin tarkkuudella.

Härveli rekisteröidään valmistajan sivulla ja asetetaan sen jälkeen laukkuun muiden esineiden sekaan. Sijaintitiedot tulee matkapuhelimeen tai sitten niitä voi seurata tuotteen internetsivuilla. Vaihtoehtoisesti matkaaja voi myös käyttää tarkoitukseen tuotettua ohjelmistoa matkapuhelimessaan, jolloin on jopa mahdollista saada hälytys siitä, että laukku on saapumassa noutohihnalle.

Kuluttajaversion paketista löytyy itse laitteen lisäksi matkalaukkukortti sekä paristot. Jokaisen laitteen voi yhdistää lähettämään sijaintitietoja useampaan matkapuhelimeen ja yksi matkapuhelin voi myös tarkkailla useampaa TrakDot:a.

Laite luvataan markkinoille maaliskuussa ja hintaa sille on kerrytetty n.37 euron verran. Lisäksi pitää maksaa kertaluontoinen  n. 7 euron aktivointimaksu ja vuosittain 10 euron lisenssi. Eli yhteensä laukkuansa voi jäljittää vuoden ajan n. 54 euron hintaan.

Vaikkakaan aivan ilmaisesta jäljitysvaihtoehdosta ei tietenkään ole kyse, on hintaluokka kuitenkin kilpailukykyinen, jos huomioi kuinka paljon muut keinot tulisivat kustantamaan.

Lähde

Edellinen artikkeliHaarukka, joka hälyttää vääristä ruokailutottumuksista
Seuraava artikkeliCST-01 – Ohut, mutta hinnaltaan paksu rannekello