[kml_flashembed movie=”http://youtube.googleapis.com/v/XKxV56hUrD0″ width=”480″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

S2H Challengen kehittäjätiimin mielestä työntekijät ovat tehokkaampia liikkuessaan tarpeeksi. Tämä voi hyvinkin pitää paikkansa, sillä onhan liikunnan terveydellinen merkitys todettu ties kuinka monessa tutkimuksessa. Työpaikoilla mahdollisten urheiluharrasteiden tarjoaminen ei kuitenkaan välttämättä ole aina kaikkein kustannustehokkain vaihtoehto.

S2H Challengen tarjoama liikkumistapa pyrkii olemaan edullinen ja se pitäisi olla helppo ottaa käyttöön kohdeyrityksen koosta riippumatta.

S2H Challengessa jokaiselle työntekijälle jaetaan askelmittari, joka sitten laskee kuinka paljon sitä tulikaan läpsyteltyä eteenpäin. Joka 10000 askeleen kohdalla mittarin käyttäjä saa palkintokoodin, jonka voi vaihtaa pisteiksi järjestelmän nettisivuilla. Sivustolla mittarin omaavat ihmiset voivat lisäksi seurata liikuntamääriänsä sekä kilpailla toistensa kanssa pisteiden keräämisessä.

Laitetta hyödyntävä yritys voi myös tarjota eniten pisteitä keränneille henkilöille erityisiä lahjoituksia ja muille mahdollisuuden vaihtaa pisteitänsä lahjakortteihin tai tuotepalkintoihin.

Sivustolla ei kerrota tämänkaltaisen liikuntatoimen kustannuksia, mutta siellä tarjotaan mahdollisuus tilata edellä kuvatun kaltainen 6 tai 12 kuukauden ohjelma. Vaihtoehtoja ohjelmien mukauttamiselle löytyy monia. Johtajisto voi vaikkapa laittaa työntekijänsä kävelemään kilpaa jonkin hyväntekeväisyysjärjestön puolesta tai luoda kansainvälisiä kilpailuja palkkalistoilla keikkuvien ihmisten kesken.

Ehkäpä tällainen järjestelmä sitten toimii paremmin kuin liikuntasetelit tai muut sen kaltaiset lahjukset. Toisaalta kuinka helppo tuloksia on sitten vääristää esimerkiksi heiluttelemalla toisella kädellä laitetta aina ruuhka-aikaan autossaan?

Lähde

Edellinen artikkeliLoistava tie
Seuraava artikkeliAeroShot – Suklaata milligrammoissa