Windows 8 suunniteltiin tablettiystävälliseksi. Tämän vuoksi moni ei koe sitä tarpeelliseksi pöytäkoneeseensa. Uudet ohjauskontrollitkaan eivät välttämättä toimi niin hyvin hiiren ja näppäimistön kuin kosketuksen kanssa. Pitääpä jotkut toisaalta myös näitä perinteisiä kontrollointikeinoja jo hieman vanhahtavina.

Vaikka kansa ei aivan heti olisikaan hylkäämässä perinteisiä syötelaitteita, on markkinoille valunut jo kaikenlaisia uusia ohjaustekniikoita. Tobiin kehittämä REX-nimellä kulkeva järjestelmä mahdollistaa minkä tahansa Windows 8 -laitteen kontrolloimisen silmillään.

Yhtiön kehittämä laite kytketään tietokoneeseen USB:n avulla ja katseen tunnistava osa näpäytetään näytön alalaitaan kiinni. Tobii on myös aiemmin julkaissut hieman vastaavan PCEye-laitteen vuonna 2011, mutta nykyinen tuote erottuu edeltäjästään sillä, että sitä ei ole tarkoitettu toimimaan yksinään. Voisit siis esimerkiksi avata normaalisti hiirellä internetselaimen, mutta vaihtaa välilehteä silmänliikautuksilla.

REX:lle ei ole vielä määritelty hintaa eikä tarkkaa julkaisupäivämäärää, mutta Tobii suunnittelee tarjoavansa kuluttajamarkkinoille 5000 laitetta ennen alkaneen vuoden loppua. Kehittäjät sensijaan saavat laitteen jo nyt n.755 euron hintaan.

Lähde

Edellinen artikkeliNupit Lounaaseen!
Seuraava artikkeliLoistava tie