Illalla television hohteen ääressä kyykkiessä laskeutuu volyymitasokin mahdollisimman alhaiseksi. Näin käy etenkin silloin, jos ei ole kyseisen asunnon ainoa asukki. Kuvitellaan tilanne, jossa olet juuri seuraamassa koko leffan jännittävintä dialogia, joka tietysti käydään lähes kuiskaten.

Juuri kun kätesi kurottaa lisää popkornia, pamahtaa ruutuun kaikkien rakastama mainoskatko. Seuraavaksi töllöttimestä kaikuukin uusimpien mikropizzojen iloiset rallatukset huomattavan kovalla volyymillä. Yksi ratkaisu on tietysti käyttää korvakuulokkeita, mutta kaikki eivät pidä siitä, että joutuu jotain kuuloelimiensä ylle tökkäämään.

Hammacher Schlemmer -verkkokauppa myy ratkaisua äänenvoimakkuuserojen tasaamiseen. Heidän tarjoama langaton kaiutin kytketään televisioon ja se nostaa tai laskee äänenvoimakkuutta tarvittaessa. Näin sinun ei tarvitse mainoskatkojen lisäksi myöskään naputella ääntä edestakaisin action-leffojen räjähdysten välillä.

Laite sisältää mikropiirin, joka osaa vahvistaa ihmispuheen äänentaajuuksia taustamölyn seasta. Härveli ei siis valmistajan mukaan pelkästään nosta kaikkien äänten tasoa, vaan tekee puhutuista lauseista paremmin erotettavia.

Ääni siirretään televisiosta laitteeseen infrapunan avulla, joten sen suhteen ei uusia kaapeleita tarvitse vetää koko huoneiston poikki. Löytyypä kaiutinosasta myös pistokkeet niille korvakuulokkeille, jos haluaa elokuvanautintonsa täysin muita häiritsemättä. Aivan ilmaiseksi ei kaukosäätimensä voluuminapin painelusta pääse, sillä hintaa tälle laitteelle kertyy n. 151 euron verran. Päälle tulee mahdollisesti vielä postituskulut.

 

Lähde

Edellinen artikkeliPari tapaa muuttaa puhelin avaimeksi
Seuraava artikkeliWindows 8 silmäilyssä