Nykyään jokaisesta puhelimesta löytyy GPS. Moni ei edes osaa suunnistaa enää perinteisellä kompassilla. Teknologian pettäessä luotetaan sitten omaan suuntavaistoon. Etenkin eksyttäessä löytyy aina joku, joka tietää varmasti ”oikean” suunnan. Mikäli haluat oppia tuntemaan pohjoisen sijainnin, jos taivas on pilvessä ja kaikki muut luonnon suunnanäyttäjät tiessään, on tässä ratkaisu juuri sinulle.

North Paw on nilkkaan kytkettävä laite, jonka sisältä löytyy peräti kahdeksan, matkapuhelimistakin tuttua, värisevää moottoria. Härveli tunnistaa magneettisen pohjoisnavan ja värisyttää sitä lähinnä olevaa moottoria kahdeksan vaihtoehdon joukosta. Pikkuhiljaa ihmisaivot oppivat markkinoijan mukaan tunnistamaan pohjoisen värinästimulaation avulla. Osalle ihmisistä tämä kuulemma tapahtuu välittömästi ja osalla menee jonkin aikaa opetellessa.

Idea laitteelle tulee Osnabrückin yliopistosta Saksasta. Siellä testattiin samantapaista oppimista tärisevän vyön avulla. Kuuden viikon testijakson aikana saatiin positiivisia tuloksia pohjoisen tunnistamisesta. Paketissa tulee mukana kaikki tarvittava, mutta itse joutuu hoitamaan laitteen kasaamisprosessin. Hintaa ilmansuuntien opettelemiselle tämän laitteen avulla tulee n.113 euroa. Kirjoittaja itse tyytyy tarkkailemaan muurahaispesien suuntia ja auringon asentoa suunnistellessaan.

Lähde

Edellinen artikkeliNot One less – ketään ei jätetä kuvaamatta
Seuraava artikkeliLitographs – matkalukemista paitaan

3 KOMMENTIT

  1. Prisma dokumentissa saksalaisten tekemä laite esiteltiin ja se näytti toimivan.

  2. Eihän nykyään kukaan osaa kirjoittaakaan jos ei ole tietokonetta, tai muodostaa omaa mielipidettä edes jos ei katso ensin facebookista.

  3. Metsässä nyt on helpposuunnistaa vaikkakin taivas olisi pilvinen. Muurahaiset rakentavat kekonsa aina puun eteläpuolelle, yksinäisessä puussa on yleensä enemmän oksia etelän puolella ja oksat ovat myös paksumpia. Sammal ja jäkälä kasvavat yleensä enemmän pohjoisen puolella (esim. kivissä). Puiden kantojen vuosirenkaiden välit ovat leveämmät etelä- kuin pohjoispuolella.

Kommenttien lisääminen on estetty.