Luu jää jakajan kouraan, kuuluu vanha sanontakin. Yleensä myös kuvia lomalla tai kaveriporukassa räpsivä ystävä jää näiden taideotosten ulkoupuolelle. Kameraa voi toki, jos aikaa ja viitseliäisyyttä vain riittää, pyörittää kaikkien kuvattavien kesken. Not One Less -konsepti kuitenkin tarjoaa toisenlaisen ratkaisun kuvausongelmaan.

Tämä suunnittelija Ji Linin kehittämä kamera muistuttaa siltä osin älypuhelimia, että se sisältää itseasiassa kaksi kuvaamisen mahdollistavaa linssisysteemiä. Tämä hilavitkutin kuitenkin ottaa kuvan kummaltakin puolelta laukaisinta painettaessa. Täten laitteen takana kyykkivä kuvaaja pääsee osallistumaan ryhmäkuvaan yhdellä räpsäyksellä.

Tuotteen tarpeellisuus on sitten kysymys erikseen. Saattaisihan tämä toimia esimerkiksi lomakuvaajan apulaisena kun joka maisemakuvaan tulisi kuvaajan naama mukaan. Eipä tulisi ainakaan kiistoja siitä, kuka minkäkin taideotoksen nappasi. Toisaalta, koska nykykännyköissäkin nuo kaksi kameraa löytyy, voisi tämän myös varmaan toteuttaa jollain softalla. Kirjoittajalla ei ainakaan ole vielä tiedossa tällaista ohjelmistoa.

Tällä hetkellä tuote onkin vasta konseptitaidetta ja sellaiseksi se saattaakin jäädä. Kamerat taitavat siis jatkaa kiertoaan porukoissa ainakin jonkin aikaa.

Lähde

Edellinen artikkeliOptisort hoitaa vanhat patterit oikeaan lokeroon
Seuraava artikkeliSuunta pohjoiseen!