Hyvät ihmiset, tulevaisuus on täällä! Juuri kun pääsin Googlen virtuaalitodellisuuslasien hämmästyksestä, työnnetään tarjolle LCD-kontaktilinssejä. Belgialaisen Ghent-yliopiston tutkijat ovat kehittäneet kaarevan lcd-näytön, jonka voi liittää mihinkäs muuallekkaan kuin piilolinsseihin. LCD-linssi käyttää hyväkseen kaiken tarjolla olevan näyttöpinta-alan ja laitteen pikselikokoa on mahdollista muuttaa.

Aivan vielä näillä linsseillä ei kuitenkaan päästä futurististen elokuvien tasoon. Tällä hetkellä testidemossa linssiin heijastuu mustavalkoinen vilkkuva $-symboli. Teknisin haastavuus tuotteen kehittelyssä oli tutkijoiden mukaan taipuvan näytön suunnittelussa. Taipuvuuden lisäksi linssin tulee luonnollisesti olla mahdollisimman ohut ja aktiivisten osien pitää kestää tuotantoprosessi.

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/-btRUzoKYEA” width=”480″ height=”350″ wmode=”transparent” /]


Mahdollisiksi käyttötarkoituksiksi luetellaan aluksi esimerkiksi silmien värin vaihtaminen. Googlen lasit saavat siis vielä ainakin jonkin aikaa pitää asemansa futuristisena laajennetun todellisuuden välikapulana. Mikäli nämä linssit kuitenkin jatkavat kehittymistään, saattavat ne vielä joskus mahdollistaa futuristiset sovelluskohteet silmänäytöille.

Lähde

Edellinen artikkeliEnsi-ilta olohuoneeseesi 35000 dollarilla
Seuraava artikkeliPhilips Wake-Up light kilpailun voittaja on ratkennut!