Elokuvateattereiden suurin huippuaika taitaa olla ollut laantumassa jo jonkin aikaa. Yleensä, jos elokuva ei nyt satu olemaan aivan erityinen, niin kirjoittaja ainakin itse odottaa DVD-julkaisua tai vastaavaa. Onhan kotona leffan katsomisessa tietyt etunsa. Mikäli ei koe leffateatterikokemusta välttämättömäksi, mutta haluaisi silti laillisesti nauttia juuri julkaistuista Hollywood-uutuuksista, niin Prima Cinema iskee juuri oikeaan paikkaan. Tietysti, kuten kaikkien uskomattomilta kuulostavien laitteiden kanssa, hinta lyö omat rajoituksensa huville.

Laite itsessään muistuttaa hieman perinteistä VRC- tai DVD-pömpeliä. Tällä laatikolla kuitenkin pystyy katsomaan juuri julkaistut elokuvat samaan aikaan kun ne teatterisaleissa pyörivät kelalta. Prima Cinema yhdistetään kotiteatterijärjestelmään tai sitten perinteiseen töllöttimeen HDMI-kaapelilla. Lisäksi leffojen lataamista varten tarvitaan tuttu RJ-45 -kaapeli. Boksin tarjonnan sanotaan perustuvan kullakin viikolla teatteriensi-iltansa saaviin filmeihin. Laite tukee sekä perinteisiä 2D-elokuvia että 3D-teknologiaa.

Leffojen luvataan pyörivän ilman alkubufferointia tai latausaikoja. Internetongelmienkaan ei pitäisi valmistajan mukaan haitata toistamista, sillä elokuvat ilmeisesti esiladataan laitteeseen. Prima Cinemaa suositellaan käytettäväksi kuitenkin vähintään 10Mbps yhteyden kanssa. Aivan kaikki eivät kuitenkaan pääse nauttimaan Prima Cineman tarjonnasta, sillä hintalappuun on lyöty 35000 dollaria eli pyöristettynä 27000 euroa. Tämän lisäksi joutuu pulittamaan 500 dollaria (380e) per elokuva.

Filmit ovat vesileimattuja, mikä pyrkii pitämään niiden laittoman levittämisen poissa kuvioista. Toimivuudesta kotoisassa Suomessa ei ole mitään tietoa. Luultavasti jokin tulee kuitenkin matkalla väliin.

Tuotesivusto

Edellinen artikkeliTavaroiden metsästystä sinihampaalla
Seuraava artikkeliPikselit silmillä

8 KOMMENTIT

  1. Ensiviikolla tämän laitteen löytää Akihabaran elektroniikkahallista 1/30 hintaan.

  2. Mitenhän ihmiset ovat voineetkaan olla ilman tuotakaan laitetta? Varmasti paha olla kun ei tuollaista saa…voi voi

  3. Suomessa tuon tuotteen toimimattomaksi hoitaa teostomafia. Ihmiset, jotka eivät tuota mitään ”kulttuuria rikastavaa toimintaa”, vaan loisivat muiden kustannuksilla.

  4. ”Filmit ovat vesileimattuja, mikä pyrkii pitämään niiden laittoman levittämisen poissa kuvioista. Toimivuudesta kotoisassa Suomessa ei ole mitään tietoa. Luultavasti jokin tulee kuitenkin matkalla väliin.”

    Jos laitteen laillisesti ostava kestää vesileimaa tuijottamista, niin miksi se piraatteja estäisi?

    • Hmm, olisin tosiaan voinut napata tuohon täsmennyksen ”digitaalisesti vesileimattuja”, eli teoriassa jakaja voidaan jäljittää. Tuo toimivuus Suomessa taas ei liity tähän prosessiin vaan laitteen toimivuuteen ylipäätänsä kaikenmaailman järjestöjen ja lakien myötä.

  5. Mitä sitten vaikka olisi musteella leimattuja? Mitä sitten. Tuskin se kenenkään elämää kaataa, tai jos kaataa niin voi voi.

Kommenttien lisääminen on estetty.