Oletko kiinnostunut rakentelusta, tuunaamisesta tai muunlaisesta värkkäämisestä? Jos vastaus on kyllä, niin tässä on tapahtuma juuri sinulle. Lokakuussa ensimmäistä kertaa Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävä Wärk:fest kokoaa yhteen kymmenittäin erilaisia värkkääjiä, jotka järjestävät tapahtuman yhteydessä erilaisia työpajoja ja demotilaisuuksia värkkäykensä kohteesta. Tapahtumassa on mahdollista esimerkiksi tutustua kolmiulotteiseen tulostamiseen, kahvilla maalaamiseen, tai musiikki-instrumenttien rakentamiseen elektroniikkaromusta. Jokaisella värkkäämisestä kiinnostuneelle löytyy siis varmasti jotakin.

Tapahtuma siis järjestetään Kaapelitehtaallla 20-21.10. Wärkkiin liittyviä ajankohtaisia tapahtumia ja tiedotteita puolestaan voi seurata esimerkiksi tapahtuman facebook-sivuilta. Lisätietoja löytyy myös tapahtuman kotisivuilta osoitteesta warkfest.org sekä oheisesta lehdistötiedotteesta.

Lehdistötiedote:

Maailma muuttuu tekemällä. Ensimmäinen Wärk:fest – tee-se-itse-kulttuurin festivaali 20-21. lokakuuta.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä WÄRK:fest muuttaa Helsingin Kaapelitehtaan viikonlopun ajaksi 20 – 21. lokakuuta tekemisen, oppimisen, oivaltamisen, innostumisen ja kokeilemisen leikkikentäksi. WÄRK:fest kokoaa yhteen innostuneet harrastajat ja harrastusyhteisöt kaikilta tee-se-itse- tekemisen osa-alueilta esittelemään ja jakamaan taitojaan kaikille kiinnostuneille.

WÄRK:festin ytimessä ovat työpajat, työnäytökset, performanssit ja puheenvuorot. Tapahtuma tarjoaa lähes 100 tekemisen muotoa. Kirjo on laaja, ja toimintaa on niin aikuisille kuin lapsillekin
aina japanilaisesta tuhatvuotisesta puupiirrosperinteestä lasten kanssa piirtorobottien askarteluun, sähkösinger- retroenergialaitoksesta, sähköautoihin, helikopterin lennättämisestä sormivirkkaukseen ja saarnin taivutteluun. WÄRK:festistä löytyy myös talvi tulee -sukkien parsintaa, empaattisia energiamittareita ja vinkkejä heijastimien tekoon muovipusseista.

Tee-se-itse-kulttuurin nousu on esimerkki suuremmasta murroksesta – siitä miten ihmiset odottavat tuotteiden, palvelujen ja kokemusten olevan muokattavissa “omaan käteen sopivaksi”. Emme ole enää vain kuluttajia, olemme kokijoita, tekijöitä ja haastajia. Yhä enemmän monet taitavat ihmiset värkkäävät kaikkea mielenkiintoista alusta loppuun ja käyttöohjeista välittämättä, osia ja ajatuksia ennakkoluulottomasti ja villisti ja yhdistellen ja kokeillen. Kaikki on mahdollista.

“Alkoi tuntua siltä, että liian usein tämä tekeminen jää piiloon autotalleihin ja harrastajapiireihin ja – foorumeihin ja että värkkääjiltä ja tee-se-itse-kulttuurista kiinnostuneilta puuttuu kokoontuova tapahtuma. Parhainta WÄRK:festissä olisi, jos saisimme Anarkistimartat ja Helsingin Hacklabin keksimään spontaanisti tapahtumassa yhdessä jotain villalangasta ja elektroniikasta, vaikkapa älykkäiden vaatteiden protoja”, toteaa Nuppu Stenros, yksi tapahtuman koordinaattoreista.

“WÄRK:fest tuo värkkäämisen näkyväksi ja nostaa intohimoiset harrastajat esille. Uskomme, että se innostaa tapahtuman yleisöstä monia tarttumaan rohkeasti toimeen ja kokeilemaan itsekin jotain ja verestämään omia kädentaitojaan”, jatkaa Sami Oinonen, yksi tapahtuman koordinaattoreista.

Tapahtumassa osaamistaan esitteleviin värkkääjiin voi tutustua osoitteessamme warkfest.org. Liput alkaen 20€ verkkosivuiltamme.

Tapahtuman järjestää yhteistyöverkosto, johon kuuluu aktivisteja esimerkiksi Alternative Design Capital – liikkeestä. Tapahtuman vastaavana järjestäjänä toimii Alternative Party ry.

Edellinen artikkeliEpäonnenkeksit eivät jätä kivaa fiilistä ravintolavisiitistä
Seuraava artikkeliG3Ferrari Pizza on pizzauunien Ferrari, ehkä.