Loppuvuodesta markkinoille saapuvan Microsoft Surface tabletin suurimpia uutuuksia on tablettitietokoneen suojakuoreen suoraan integroitu huippuohut näppäimistö. Itse olen tosin olen Asus Transfromer tablettia, ja sittemmin uutta iPadia käyttäneenä sitä mieltä, että fyysinen näppäimistö ei ole tablettitietokoneelle kovinkaan tarpeellinen ominaisuus. Ja mikäli näppäimistöä joku sitten tablettiinsa tarvitsee, sellaisia saa oman tarpeen ja maun mukaan hankittua mainiosti lisävarusteena. Nyt jopa retrohenkisyyteen taipuvaisia, vanhanmallisten mekaanisten kirjoituskoneiden perään haikailevia tabletinkäyttäjiä on muistettu näppäimistökonseptilla, joka ei jätä ketään konekirjoituskoneen naksutukseta pitävää kylmäksi.

Skotlannin Edinburghissa asusteleva muotoilija nimeltään Austin Yang on suunnitellut ja rakentanut kerrassaan tyylikkään, mekaanisen näppäimistön iPad -tablettitietokoneelle. Valitettavaa tosin on, että tämän ällistyttävän hienon prototyyppiasteella olevan lisälaitteen markkinoille saapumisesta ei vielä ole tietoa. Videota laitteesta käytössä hypyn jälkeen.

Kautta: idownloadblog.com

Edellinen artikkeliVihdoinkin toimiva Star Wars -tyylinen aavikkokiitäjä
Seuraava artikkeliVideotuotantovälineet olkalaukussa, eli Hilavitkutin.com tulevilla IFA 2012 messuilla

6 KOMMENTIT

  • Tainnut käydä tämän teknologian kanssa niin, että käytettävyyttä ei ikinä saatu viritettyä riittävän hyvälle tasolle. Hilavitkuttimesta tästä oli juttua muistaakseni jo joskus 2008 paikkeilla, mutta teknologiaa ei vielkään ole saatu markkinoille

   • Jaa? minä olen ollut siinä luulossa että laitteisto on jo myynnissä,

    Celluon Magic Cube Laser Projection Keyboard haulla googlesta löytää muutaman ulkolaisen verkkokaupan josta sen saisi. Hinta vain näyttäisi olevan hiukan suolainen. Mikä taitaa olla myös syy miksi teknologia ei ole yleistynyt älypuhelimiin ja padeihin.

    http://www.youtube.com/watch?v=g0qARDGJj1w

    Mutta kieltämättä tuossa mekaanisessa näppäimistössä on enemmän tyyliä. Se ei ehkä aivan ole yhteensopiva tabletin kannettavuuden ideologian kanssa, mutta varmaan varma katseenkääntäjä jos vaikka kahvilassa tuota käyttelisi.

    • Jep, myynnissä on. Veikkaukseni on myös että hinna lisäksi ilmeisesti teknologia ei ole riittävän hyvä että se olisi kiinnostanut suuria valmistajia ottamaan sitä matkapuhelimiin tai tabletteihin vakio-ominaisuudeksi.

Comments are closed.