Vaikka uusimmat tablettitietokoneet, kuten kolmannen sukupolven iPad kykenevät kelpo kuvien ja videoiden tallennukseen, tabletti ei monen mielestä kuitenkaan oikein ole luonteva kuvausväline kädessä pideltäväksi. Tämä ei kuitenkaan ole estänyt Manhattan Edit Workshopin Josh Apteria kehittämästä adapteria nimeltään Padcaster, jonka avulla iPadiin on mahdollista liittää mikä tahansa järjestelmäkameran objektiivi. Adapteri on luvassa markkinoille noin 200 dollarin, eli suunnilleen 150 euron hintaan lähikuukausina.

Sitä paitsi mikäli sivuutetaan iPadilla videokuvaukseen liittyvät ergonomiaongelmat, niin muutenhan kyseessä on melkeinpä optimaalinen mobiili kuvausstudio. Laite kuitenkin kykenee videokuvaukseen täydellä 1080p resoluutiolla, suurikokoinen näyttö on oiva etsin, tällä on mahdollista editoida elokuvat helposti heti (iMovies), ja valmiit videot voi lähettää nopeasti eteen päin laitteen 4G -yhteyden ylitse. Olisiko tässä siis sitten kuitenkin amatöörivideokuvauksen tulevaisuus?

iPad 3 tabletilla ja SLR linssillä kuvattu videopätkä malliksi ohessa.

Kautta: engadget.com

Edellinen artikkeliPikseliväriliiduilla taiteilet pointillistisia, pikselöityjä kuvia
Seuraava artikkeliSyötäviä nukkekotikalusteita paistava vohvelirauta