Vaikka uusimmat tablettitietokoneet, kuten kolmannen sukupolven iPad kykenevät kelpo kuvien ja videoiden tallennukseen, tabletti ei monen mielestä kuitenkaan oikein ole luonteva kuvausväline kädessä pideltäväksi. Tämä ei kuitenkaan ole estänyt Manhattan Edit Workshopin Josh Apteria kehittämästä adapteria nimeltään Padcaster, jonka avulla iPadiin on mahdollista liittää mikä tahansa järjestelmäkameran objektiivi. Adapteri on luvassa markkinoille noin 200 dollarin, eli suunnilleen 150 euron hintaan lähikuukausina.

Sitä paitsi mikäli sivuutetaan iPadilla videokuvaukseen liittyvät ergonomiaongelmat, niin muutenhan kyseessä on melkeinpä optimaalinen mobiili kuvausstudio. Laite kuitenkin kykenee videokuvaukseen täydellä 1080p resoluutiolla, suurikokoinen näyttö on oiva etsin, tällä on mahdollista editoida elokuvat helposti heti (iMovies), ja valmiit videot voi lähettää nopeasti eteen päin laitteen 4G -yhteyden ylitse. Olisiko tässä siis sitten kuitenkin amatöörivideokuvauksen tulevaisuus?

iPad 3 tabletilla ja SLR linssillä kuvattu videopätkä malliksi ohessa.

Kautta: engadget.com

Edellinen artikkeliPikseliväriliiduilla taiteilet pointillistisia, pikselöityjä kuvia
Seuraava artikkeliSyötäviä nukkekotikalusteita paistava vohvelirauta

11 KOMMENTIT

 1. Tai sitten keksijä on vain ymmärtänyt, kuinka helppoa on rahastaa apple-faneja…

  • Vaihdoin juuri itse Asus EEE transformer -tabletista uuteen iPadiin, ja hintaero suorituskyvyn kasvuun nähden tuntuu kyllä hyvin edulliselta. Android vehje kaatuili jatkuvasti ja esimerkiksi selaimen käyttö oli todella tökkivää. Mieluusti maksansiis satasen siitä extraa että näyttö on parempi ja kokonaisuus pelittää paljon paremmin.

   Enemmän vedätetty olo minulla oli kyllä Asuksen kanssa, kun oletin saavani viimeistellyn, iPadin veroisen tabletin 400 euron investoinnilla.

   • Ajatus olikin, että tuon härpäkkeen hinnalla + objektiivin hinnalla saa jo aika hyvän kameran, jolla saa parempia kuvia. 🙂 Jotenkin en tohdi uskoa, että moisesta yhdistelmästä tulisi suurta hittiä.

 2. Niin… tai sitten voi kaivaa taskusta sen iPhonen (tai minkä tahansa muun älypuhelimen) ja todeta että sen kamera on vähintään yhtä hyvä ja ergonomia huomattavasti parempi.

  Sitten voikin kohta todeta, ettei tuosta objektiivista ole mitään iloa, kun kameran itsensä optiikka pilaa kaikki päälle liimatut viritykset.

   • Sitten päästäänkin pohtimaan, onko mielekästä yrittää ahtaa kaikki toiminnot yhteen laitteeseen. Varmasti, jos upottaisi kannettavaan tietokoneeseen full-HD videokameran, ja asentaisi laitteeseen jonkin ammattilaiskäyttöön tarkoitetun editointiohjelman, saisi kokonaisuuden joka hakkaisi ominaisuuksiltaan nyt esitellyn härpäkkeen. Käyttöominaisuuksiltaan se olisi yhtäkaikki aivan yhtä kelvoton kuin tämäkin viritys.

    Ehkä kannattaa hyväksyä tosiasiat: kuvauksen kannalta pieni fyysinen koko on plussaa (toki vain tiettyyn rajaan asti), kun taas editoinnissa suuresta näytöstä on etua. Tässä on melkoinen eturistiriita.

    Ps. iPadin 4G-yhteys toimii vain USAssa

    • On totta että joinkun mielestä voi olla mukavampaa kantaa tarvittaessa mukana erillistä matkapuhelinta, taskulaskinta, gps-navigaattoria, pokkarikameraa, osoitemuistilehtiötä, herätyskelloa, sekä mp3 soitinta. Ajan myötä nämä alun perin erillisinä laitteina myydyt toiminnot on kuitenkin onnistuttu melko luontevasti sisällyttämään yksien kuorien sisälle, älypuhelimen muodossa. Myös videokuvauksesta nykyaikaiset matkapuhelimet onnistuvat varmasti jo paremmin kuin 90-luvun harrastelijanauhurit.

     Ymmärrän siis toki että osa ihmisistä haluaa tukeutua vanhoihin, tutuiksi tulleisiin taskulaskimiin, ja käyttää puhelinta pelkästään puhumiseen. Väittäisin että nämä käyttäjät tulevat kuitenkin jäämään koko ajan pienempään vähemmistöön.

     Ps. iPadin 4G yhteys ei toimi Suomessa. Se kuitenkin toimii Euroopassa jo esimerkiksi Saksassa, ja on laajenemassa myös muihin maihin.

 3. Nauraisin silmät päästäni jos näkisin jonkun kuvaavan tuommoisella leikkuulaudalla.

Kommenttien lisääminen on estetty.