Jo antiikin Rooman aikaiset käsityöläiset taisivat metallisten naulojen taonnan jalon taidon. Naula onkin säilyttänyt asemansa jokapäiväisen rakennustarpeena vailla vertaa näihin päiviin saakka. Naulaa on myös vuosien saatossa paranneltu erilaisilla hakasilla ja kierteillä, mutta kukaan ei ennen tätä ole tainnut oivaltaa, että naulan kantaa voisi myös muunnella esteettisesti miellyttävämmän näköiseksi. Saksalaista alkuperää oleva ”blumennagel” eli kukkanaula on keksinyt yhdistää naulan naulaominaisuudet kauniiseen kukkaa muistuttavaan kantaan. Tuloksena on syntynyt kukallinen naula, jota on saatavilla esimerkiksi saksalaisesta Das kleine gartenhaus -verkkokaupasta 7,5 euron pakkaushintaan. Pakkauksesta löytyy tosin vain kolme naulaa, joten mittavamman rakennusprojektin kustannuksia kukkanaulavalinta voi nostaa merkittävästikin.

Edellinen artikkeliKaksipiippuinen vaahtokarkkihaulikko
Seuraava artikkeliPikseliväriliiduilla taiteilet pointillistisia, pikselöityjä kuvia