Sain luultavasti ainutkertaisen tilaisuuden tutustua tuohon koko kansan tuntemaan junaan, joka toimiessaan vie meidät nopeasti perille ja huonommin toimiessaan vie meidät – no – perille, ainakin toivottavasti. Pääsin mukaan Pendolino s45 ohjaamoon välille Seinäjoki-Oulu. Heti kättelyssä kuljettaja pahoitteli, että tuo hehkutettu kallistussysteemi, joka takaa pendolinojen korkean nopeuden myös mutkissa on pois päältä talven takia, mutta se ei meitä lannista. Kun Pendolino pääsee kunnolla vauhtiin maisemat vaihtuvat mukavasti.

 

 

Matkapäiväksemme sattui kirpeä mutta kirkas pakkaspäivä, perjantai 3. helmikuuta.  Pakkasta taisi olla Seinäjoelta lähdettäessä n. 30 astetta. Juna oli n. 2 tuntia myöhässä, Helsingissä oli ilmeisesti kyseisenä päivänä aika paljonkin ongelmia liikenteen kanssa.

Ohjaamo oli täynnä jos jonkinlaisia laitteita ja ohjaimia, jotka vilkuttelivat valoja ja päästelivät erilaisia ääniä. Ohjaamosta kuva alla.

Kuljettaja piti yhteyttä liikenteenohjaajiin Raili-puhelimella, joka soi aivan kuin tavallinen matkapuhelin ja siihen vastattiin, kuunneltiin asiat ja suljettiin. Eli niin kuin varmaan moni luulee, liikenteenohjaajilla ei tosiaan ole jatkuvaa puheyhteyttä ohjaamoon.

Kuljettaja kuljetti junaa etukäteen tulostettujen ohjeiden ja liikenteenohjaajien lisäyksien mukaan. Lisäksi kuvassa vasemmalla oranssilla näkyvä diagnostiikkanäyttö kertoi junan toiminnasta, esimerkiksi meidän Pendolinostamme oli yksi akustovaraaja rikki ja diagnostiikka muistutti siitä aina välillä. Kuljettajan käden vieressä olevat vivut ovat ”vakionopeudensäädin”-vipu ja tehonsäätö-vipu. Taustalla olevat mittarit ovat erilaisia teho-, jännite- ja nopeusmittareita.

 

 

 

 

 

 

 

Varsinkin pitkät metsäosuudet olivat pitkästyttäviä, mutta junakohtaamiset toivat matkaan mielenkiintoa.

 

 

 

Loppuun vielä video, johon kokosin matkan joitain osia, ja lopussa on vielä nopeutettuna aivan tavallista kulkua. Lisää materiaalia saattaa olla tulossa, sillä otin koko matkan videolle.

 

 

 

 

 

Faktatietoa Pendolinosta löytyy täältä.

 

Kiitokset kuljettajalle ja VR:lle tästä hienosta matkasta!

 

Edellinen artikkeliKokoontaitettava akustinen kitara
Seuraava artikkeliSwiss Barefoot Sock on sukkasillaan ulkoiluun soveltuva sukka