Kaksi vuotta sitten esitelty Parrot AR.Drone oli monella tapaa mullistava kauko-ohjattava lentolaite. Neljällä harjattomalla moottorilla,  kahdella videokameralla, ultraäänisensorilla ja kahdella gyroskoopilla varustettu helikopteri, jota ohjaillaan iPhonella, seuraten samalla puhelimen ruudulta kopterin ilmasta kuvaamaa videota oli jotakin sellaista, mistä gadget-friikit eivät uskaltaneet aikaisemmin edes unelmoida – eivät ainakaan muutaman sadan euron hintaluokassa.

Tänään Parrot on julkistanut tasan kaksi vuotta myöhemmin CES -messuilla uuden version kopteristaan, mallinimellä AR.Drone 2.0. Kakkosversion suurimmat fyysiset uudistukset ovat uusi, 720p HD-tasoista videota kuvaava etukamera, ja sensoripuolella magnetometri, sekä ilmanpainemittari. HD-kamera nostaa kopterin kuvaaman videolaadun kerralla uudelle tasolle, mikä varmasti kiinnostaa amatöörivideokuvaajia. Kopterin kuvaama video voidaan myös tallentaa reaaliajassa puhelimen muistiin, ja lisäksi ohjaussoftan uudesta versiosta löytyy suoraan painike videon lataamiseksi Youtubeen. Voit siis olla lähes tulkooon varma, että kun naapuriin saapuu AR.drone 2.0 niin yksityisyys omassa pihapiirissä on mennyttä.

Kopterin uusista sensoreista ilmanpainemittari auttaa kopteria pysymään halutulla korkeudella ylemmissä ilmoissa, joissa ultraäänisensori ei enää anna kopterille tarkkaa tietoa korkeudesta. Magnetometri puolestaan kertoo kopterille reaaliajassa sen sijainnin suhteessa lennättäjäänsä, auttaen omalta osaltaan kopteria pysymään vakaasti siinä asennossa kuin lennättäjä tämän haluaa pysyvän. Yleisesti ottaen kopterin lennon pitäisi siis olla vakaampaa, ja lennättämisen helpompaa.

Softapuolella kopterin uudistuksina ovat muiden muassa uudet lennätysmoodit, joissa kopteria voidaan ohjata täysin iPadia, iPhonea tai Android -laitetta kallistelemalla. Videokuvaajien iloksi kopterilla voi nyt myös paneroida sivusuunnassa, tai vaihtoehtoisesti kopterille voi jopa ohjelmoida lentoreitin kokonaan valmiiksi, ja antaa tämän kuvata materiaalin ohjelmoituna robottina täysin automatisoidusti. Ohjelmoitu moodi on otollinen ominaisuus esimerkiksi elokuvakuvauksessa, jossa sama otos halutaan mahdollisesti kuvata useampaan kertaan.

Ulkoisesti kopteri muistuttaa melko paljon alkuperäistä AR.Dronea, ja tämä toimitetaan sekä ulko- että sisälentoon soveltuvilla kuorilla. Kopterin kakkosversio on tulossa myyntiin vuoden toisella vuosineljänneksellä, jenkkilässä noin 300 dollarin hintaan.

Kopterin lentoa esittelevä video seuraa.

Tilaa Parrot AR.Drone 2.0 helikopteri Superkauppa.fi -verkkokaupasta!

Lähde: Parrot.com

Edellinen artikkelimoottoripyöpäilijän airbag-puku on ilmapallo
Seuraava artikkeliAlle tuhannen taalan geeniperimän kartoitus on astetta lähempänä todellisuutta