Yksi varteenotettavimmista sovelluskohteista lähitulevaisuuden robotiikalle on talonrakennus. Saattaa esimerkiksi olla, että jo seuraavan talosi rakentaa pikamallinnuslaite laastia kerroksittain perustuksille pursottaen. Toisaalta voi myös olla, että talosi rakentavat lentävät robotit.

Ensi kuussa Ranskan Orléansissa tullaan rakentamaan halkaisijaltaan 3,5 metriä oleva, kuusi metriä korkea torni kokonaan miehittämättömien lentävien robottien toimesta. Torni tullaan valmistamaan polystyreenitiilistä, ja tämä tullaan pitämään pystyssä vain muutaman kuukauden ajan. Kyseessä on siis enemmän konseptuaalinen installaatio, kuin vakavasti otettava rakennushanke. Silti teknologia on äärimmäisen kiinnostava!

Tulevaisuudessa esimerkiksi vanhojen rakennusten restaurointihankkeita voisi hyvinkin toteuttaa vastaavien lentävien droidien voimin. Droidit kun pystyvät lentelemään yläilmoissa vakaasti ja turvallisesti, tehden hyvinkin tarkkoja huoltotoimenpiteitä esimerkiksi vertaamalla muistista löytyviä piirustuksia stereonäön havaitsemiin vaurioihin.

Lähde: inewidea.com

Edellinen artikkeliSaksassa avattiin vuoristorata ilman kiskoja tai vaunuja
Seuraava artikkeliNeulataulukirjahylly on muuntuvaa designiä

9 KOMMENTIT

 1. vuosi 2045… talosi tulostetaan tulostamalla palapalalta. sitä odottaessa, eli talokin maksaisi silloin murto osan siitä mitä yleensä. tarvittavat aineet olisi vain patruunoissa.. puu, metalli, betoni laasti… ja joutuisi vaan maksamaan tontista. tulevaisuuden halpaa rakentamista =D

 2. Kopterilento kuluttaa paljon enemmän energiaa kuin nostokurki, sillä kopteri joutuu jatkuvasti tekemään työtä pysyäkseen ilmassa, siinä missä nostokurki vain seisoo pilarinsa varassa. Muutenhan nykytalotkin rakennettaisiin nosturihelikoptereilla nostokurkien sijaan. Siksi nämä toimivat paremmin rakennustarkastajina kuin rakentajina.

  Energian hinta määrää. Jos joskus saamme aikaan ehtymättömän energianlähteen joka laskee energian hinnan minimiin, parvi robokoptereita voi muuttua kätevämmäksi ratkaisuksi kuin tilaavievä nostokurki.

 3. Kopterilento kuluttaa paljon enemmän energiaa kuin nostokurki, sillä kopteri joutuu jatkuvasti tekemään työtä pysyäkseen ilmassa, siinä missä nostokurki vain seisoo pilarinsa varassa. Muutenhan nykytalotkin rakennettaisiin nosturihelikoptereilla nostokurkien sijaan. Siksi nämä toimivat paremmin rakennustarkastajina kuin rakentajina.

  Energian hinta määrää. Jos joskus saamme aikaan ehtymättömän energianlähteen joka laskee energian hinnan minimiin, parvi robokoptereita voi muuttua kätevämmäksi ratkaisuksi kuin tilaavievä nostokurki.

  Muistanko oikein että jossain on käytetty ilmalaivaa nostokurjen roolissa?

 4. Meillähän on jo ehtymätömmiä energialähteitä montakin. En ala erittelemään ota selvää itse.
  No tuo helikopteri rakentaminen kieltämättä herättää kysymyksen egyptin pyramidien rakentamisesta…tuskinpa ne teoriat puupölkkyjä pitkin kuljettamisesta oikein kutiaan pitävät 🙂

 5. ^ Onhan niitä, mutta niiden avulla tuotettu energia ei ole A) kilpailukykyistä ja/tai B) liikennekäyttöön soveltuvaa (taloudellisesti tai teknisesti).

 6. Tulevaisuudessa kaikki on automatisoitua ja sitten kun kaikki se kaatuu, ihmiskunta kuolee sukupuuttoon

 7. Ei mene varmaan kauaa siihen, että taistelukentillä aletaan nähdä autonomisten tapporobottien parvia. Pienikaliiberisilla aseilla varustettuna tuollainen parvi vyöryttäisi juoksuhaudan hetkessä. Jo nyt drone-sodankäynti on todellisuutta Afganistanissa, Pakistanissa, Jemenissä ja kuka tietää missä.

 8. Tuo talon rakennus tulostamalla on ihan kivan kuuloista siihen asti, että pitäisi laittaa se betoniraudoitus sinne mukaan. Tämä kaataa koko hankkeen. Raudoittamaton betoni ei ole todellisuutta talonrakennuksessa.

  Kukahan noita lentäviä robotteja raksalla ohjailisi ja huoltaisi? Raksan 5e/h Sergei venäjältä tai Pavlov Puolasta, jotka ei ole nähneet tietokonetta kuin korkeintaan televisiossa? Ei raksalla ole varaa pitää koulutettua suomalaista väkeä, joka osaisi jotain radio-ohjattavia lentokoneita käyttää.

Kommenttien lisääminen on estetty.