Haudan lepoon saattaminen on kallista puuhaa. Esimerkiksi yhdysvalloissa tyylikäs arkku saattaa parhaimmillaan köyhdyttää perikuntaa jopa 8000 dollarilla. Moni haudan lepoon pääsyä odotteleva onkin oivaltanut, että viimeisellä leposijalla tuskin on enää itselle merkitystä sen jälkeen kun aika on jättänyt, ja päättänyt ryhtyä itse toimiin perintörahojen säästämiseksi sukulaisille. Trendin myötä Verkkohuutokauppa eBayhin on ilmaantunut edullisia hauta-arkkuja alkaen parista sadasta dollarista.

Minnesotalainen puuseppä Randy Schnobrich oivalsi trendissä markkinaraon järjestämilleen puurakennuskursseille, ja alkoi järjestämään kursseja hauta-arkkujen rakentajille. 700 euron arvoiseen, kolme päivää kestävään kurssiin sisältyy tarvittava opastus, sekä arkun rakentamiseen tarvittava puutavara. Vaikka Schnobrichin mukaan monet pitävät hauta-arkun rakennuskurssia groteskina ajatuksena, niin useille se on hauska tapa osallistua itse omiin hautausjärjestelyihinsä.

Jäämme odottamaan, koska hauta-arkunrakennuskurssit pääsevät mukaan myös Suomalaisten kansanopistojen kurssilistoille!

Mainos! Osallistu kisaan ja voita 100 euron ilmainen vippi!

Kautta: blog.makezine.com

Edellinen artikkeliMagnetic Polish on magneettikynsilakka nörtähtäville naisille
Seuraava artikkeliFerrari sohvapöytä on valmistettu puusta, lasista ja yhdestä romutetusta Ferrarista

13 KOMMENTIT

 1. Onhan arkkuja tehty jo useammassakin suomalaisessa kansanopistossa. Samoin tuhkauurnia, niin puutyö- kuin keramiikkapuolellakin.

 2. Kyllä paikallisessa kansalaisopistossa on arkun tekoa ollut jo kauan. varmaan pienellä googletuksella ois löytynyt niin ei olisi päässyt artikkeliin virhettä.

 3. Se on suomeksi ”ruumisarkku”!
  Turha keksiä uudissanoja, kun asialle on jo vakiintunut hyvä ilmaisu.

 4. Arkku voisi aivan hyvin olla vaikkapa paperimassasta tehty helposti maatuva malli. En usko että ketään, etenkään vainajaa, varsinaisesti kiinnostaa korea mahonkinen tai pähkinäinen arkku, tai arkun hinta. Röyhkeä myyjä voi helposti puhua surevan omaisen ostamaan järjettömän kalliin arkun. ”No one wants to feel like a skinflint and choose something disrespectfully cheap.”

 5. Tämän blogin kirjoittajille kaikki isonveden takaa tuleva on uutta. Vähän sama kun joku amerikan ihme tekee kosketusnäyttöpuhelimen niin se on ensimmäinen laatuaan.

 6. Sama juttu, mitä väliä vaikka heitettäisiin joukkuhautaan. Toisaalta taas olisi mukava alkaa jo ajoissa totuttelemaan omaan arkkuunsa 🙂

 7. Ihmettelen kyllä jutun kirjoittajaa, kun ei ole kuullut Suomessa näistä kursseista. Ei sen erikoisempi kurssi, kuin kaappikellon rakennus, paitsi ainoastaan halvempi.

  Suomalaisittain/ virallisesti ruumisarkussa ei ole yhtään suoraa kulmaa, ihan vain näin nippelitietona. Oli joskus sivun juttu kurssista paikallislehdessä.

 8. seurakunnalle sen verta töitä tehneenä voin sanoa, että mikä järki kalliissa arkussa on? ruumis arkkuun ja kylmiöön, puolituntia kirkon edessä, hauta-autoon ja hautaan laskeminen tai poltto ja se on siinä. hirveästi menee kalliita kankaita hukkaan puhumattakaan työtunneista…
  hauta-arkun päälle laitetaan noin 1.5metriä maata päälle ja tärytetään tiiviiksi, ei ole vaikea arvata kestääkö edes pähkinäinen vankka arkku tuota. kuolemalla on helppo rahastaa, mikä on täysin kohtuutonta!

 9. Suomessa ei ole toistaiseksi vahvistettu arkku- ja uurnamateriaaleja/-
  ominaisuuksia käsittäviä suosituksia tai määräyksiä. Vuoden 2004 alussa
  voimaan astunut hautaustoimilaki ei myöskään käsittele näitä asioita
  -KIRKKOHALLITUKSEN YLEISKIRJE Nro 37/2005
  http://www.evl.fi/kkh/y/kirjeet/2005/2005-37.pdf

  Kyseisestä kirjeestä tosin käy selväksi että tiettyjä suosituksia arkkujen materiaaleista on. mutta toistaiseksi mikään ei estä tekemästä arkkua vaikka happoteräksestä.
  Alkuperäisen kristillisen uskomuksen mukaan kun ruumis makaa haudassaan aina tuomiopäivään saakka. Kuoltuaan jää siis maan poveen pötköttämään, taivaaseen kutsutaan vasta kun armageddon koittaa. Tukevat arkut ovat tätä perinnettä. Hautakivenkin tarkoitus on alunperin ollut olla jykevä juuri siksi ettei levoton kuollut jaksaisi sitä hautansa päältä pois nostaa.

  Arkkujen materiaaleista on tosin voimassa laki kun ruumista kuljetetaan toiseen maahan haudattavaksi
  http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1989/19890013

Kommenttien lisääminen on estetty.