Valtaosa markkinoilla olevista älypuhelimista ovat tällä hetkellä enemmän tai vähemmän alkuperäisen, vuonna 2008 2007 esitellyn iPhonen muunnelmia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tilanne olisi sama enää viiden vuoden päästä. Kunhan joku alan toimijoista tuo markkinoille nykyisiä malleja huomattavasti houkuttelevamman puhelin-palvelukokonaisuuden, on hyvin todennäköistä että kuluttajat seuraavat myös perässä.

Kilpa seuraavan sukupolven matkapuhelinkonseptista on käynnissä jo myös matkapuhelinyhtiöiden tuotekehitysosastoilla, kuten vaikkapa Nokialla. Jokin aika sitten Nokia esitteli taivuttelemalla ohjattavan konseptipuhelimen, joka nyt puhelinkonseptin, jossa koko puhelimen pinta on yhtä suurta kosketusnäyttöä. Kosketuspuhelinkonseptki on saanut Nokialla nimekseen Nokai GEM. Puhelimen omistaja voi halutessaan asemoida näppäimistön ja ikonit puhelimen kuorella sinne minne haluaa. Lisäksi esimerkiksi puhelimen kuoret voidaan värittää millä tahansa ”taustakuvalla” sen näköisiksi kuin käyttäjä itse haluaa.

Puhelimen toimintaa esitelty tarkemmin hypyn jälkeen löytyvällä konseptivideolla

Mielenkiintoinen konsepti kaiken kaikkiaan. Lisäksi kerrassaan ilahduttavaa nähdä, että Nokian uusi johto satsaa aktiivisesti uusien, totutusta poikkeavien teknologioiden kehitykseen. Tai ainakin näitä konsepteja tuodaan herkemmin esille kuin mihin olemme viime vuosina tottuneet.

Lähde: conversations.nokia.com

Edellinen artikkeliHilavitkutin testaa – Resistance 3
Seuraava artikkeliJakPak on telttapuku kadunvaltaajille