Vaikka lähes tulkoon kaikista kannettavista tietokoneista löytyy tämä päivänä jo valmiina nettipuhelut mahdollistavat kaiuttimet ja mikrofoni, tarvitaan hyvälaatuista puhelinkonferenssia varten kuitenkin käytännössä edelleen erillinen kuulokemikrofoni-yhdistelmä. Tässä vaiheessa vaihtoehdoksi jäävät joko suoraan tietokoneen äänikortin ääniliitäntöihin kytkettävät kuulokemikrofonit, tai sitten USB-liitäntään kytkettävät kuulokemikrofoni. Saimme viime viikolla Hilavitkuttimeen testattavaksi näistä jälkimmäistä tyyppiä olevan, HP:n valmistaman kuulokemikrofonin mallia HP Premium Digital Headset. Tässä testitunnelmia laitteesta.

Ensivaikutelma

HP Premium Digital Headset on selvästi suunniteltu suoraviivaista ja helppoa käyttöä ajatellen. Paketista löytyy yksinkertainen kokonaisuus, eli kuppimallisilla kuulokkeilla ja taivuteltavalla mikrofoniosalla varustettu headset, jonka USB-liittimeen päättyvä johto on varustettu erillisellä äänenvoimakkuuden säätimellä, sekä mikrofonin vaimennuspainikkeella. Ensivaikutelma headsetista on positiivinen. Kokonaisuu vaikuttaa tukevalta, ja tämän kuppimalliset kuulokkeet asettuvat ilman ylimääräistä säätelyä mukavasti korvien ympärille.

Käyttö

Koska olen ehdottomasti sitä mieltä että tämän kaltaisten laitteiden kanssa on liikaa vaadittu, että käyttäjän täytyisi alkaa lukemaan käyttöopasta tuotteen käyttöön saamiseksi, lähden rohkeasti tyrkkäämään headsetin USB-liitintä Windows 7 käyttöjärjestelmällä varustetun kannettavan tietokoneen USB-liitäntään. Iloiseksi yllätyksekseni headsetin ajureiden asennus sujuu mutkitta, ja laite on suoraan käyttövalmis. Jopa Skype tunnistaa uuden laitteen suoraan kuulokemikrofoniksi, ja pyytää vahvistusta laitteen käyttöön ottoon skypepuheluissa. Skype jopa oivalsi jättää PC:n omat kaiuttimet äänentoistolaitteeksi puheluiden soittoääniä varten, ohjaten vain tulevan puheen äänen headsetin kaiuttimiin. Kaiken kaikkeaan erittäin positiivista että lisälaitteiden asentaminen sujuu kerrankin windos-koneessa näin helposti ja loogisesti!

Bonuksena kuulokemikrofonissa on muutama käyttöä helpottava lisäominaisuus, kuten suoraan johdosta löytyvä äänenvoimakkuuden säätö sekä mikrofonin vaimennuspainike. Lisäksi kuulokkeiden mikrofoniosan voi kiepauttaa kummalle tahansa puolelle päätä, jolloin kuulokkeiden oikea ja vasen äänikanava vaihtavat paikkaa tämän mukaan automaattisesti. Ei välttämättä mullistava ominaisuus, mutta mukava käyttömukavuutta lisäävä piirre kyllä.

Äänenlaatu ja käyttömukavuus

Kuulokemikrofonin kuppimalliset kuulokkeet asettuvat mukavasti korvien ympärille. Nämä eivät siis paina epämukavasti korvalehtiä päätä vasten, kuten jotkut muut kuulokemikrofonit. Äänenlaatu on kuppimallisissa kuulokkeissa hyvä, ja tämä riittää mainiosti nettipuheluiden ohella myös kevyeen musiikin kuunteluun. Kuulokkeiden suljettu rakenne tekee näistä käyttökelpoiset myös hieman meluisammassa ympäristössä käytettäväksi. Myös mikrofonin ääni on testipuheluiden vastaanottajien mukaan selkeä ja kirkas.

Yhteenveto

HP:n kuulokemikrofoni on kokonaisuutena toimiva paketti, josta on suoralta kädeltä vaikea keksiä mitään varsinaista moitittavaa. Noin 30 euron hintainen headset ei tietenkään yllä äänenlaadultaan hifiluokkaan, mutta hintaansa nähden ääni on erittäin hyvä, ja kuulokkeet muutenkin laadukkaan tuntuiset.

Kokonaisarvosanaksi annamme kuulokkeille 4,5 / 5

Plussat ja miinukset menevät seuraavasti:

+Tukeva rakenne
+Helppo asennus
+Hintaan nähden hyvä äänenlaatu

-Eipä oikeastaan tule mieleen

Kilpailu!

Kouluun ja töihin paluu voi tuntua vaikealta, mutta HP tekee siitä helpompaa! HP arpoo 16.9.–10.10. välisenä aikana joka päivä yhden halutun HP-tuotteen – 25 päivää, 25 palkintoa.

Sähinää syksyyn tuovassa kisassa arvotaan HP:n kannettavia tietokoneita, tulostimia sekä lisävarusteita. Sinulla on mahdollisuus voittaa omaksesi esimerkiksi:

  • Hp Photosmart Premium -tulostin (149 €)
  • Hp Mini 210-3002so -kannettava (349 €)
  • Hp Officejet 7500 -tulostin (319 €)
  • Hp Laser Gaming Mouse Voodoo -hiiri (49,99 €)

Kilpailuun voit osallistua HP:n facebook -sivulla tämän linkin takana

Edellinen artikkeliSealander on asuntovaunu ja asuntolaiva samassa
Seuraava artikkeliVampyyrihampaat – japanilaisten teinityttöjen uusi villitys

6 KOMMENTIT

  1. Taas kilpailu johon tavalliset ihmiset ei voi osallistua!
    Järkevä ihminen ei käytä Facebook, eikä liitykään!

  2. Mikä siinä on, ettei porukka enää jaksaa pyörittää nettisivuja? (viittaan nyt siihen, että kaikki on Facefuckbookissa.

  3. ” Noin 30 euron hintainen headset ei tietenkään yllä äänenlaadultaan hifiluokkaan”

  4. On muuten poikkeuksellisen paskat kuulokkeet. Windows hukkaa ne jos on muita laitteita käytössä (ja joo joo oon kokeillut kaikkia mahdollisa äänitoistolaitteiden asetuksia). Lisäksi 15 min jälkeen tuntuu ettei veri kierrä päässä.

Kommenttien lisääminen on estetty.