Usein tunnutaan edelleen ajatteltavan, että Kiinalaiset ovat kyllä hyviä valmistamaan asioita halvalla, mutta kun puhutaan innovatiivisestä luomiskyvystä, niin läntinen maailma on vielä selvästi niskan päällä. Ei pidä kuitenkaan unohtaa, että Kiina on aikojen saatossa tuonut sivilisaatiomme käyttöön muun muassa sellaisia innovaatioita, kuten kirjoituspaperin ja ruudin. Sittemmin lähimenneisyydessä esimerkiksi kotitekoisen lentokoneen ja helikopterin.

Viimeisin huimaava osoitus kiinalaisesta kekselijäisyydestä yhdistettynä sinnikkääseen yrittelijäisyyteen on kiinalaismiehen nimeltään Zhang Wuyi itselleen valmistama henkilökohtainen sukellusvene. Nimellä “Shuguanghao” kastettu sukellusvene pystyy keksijänsä mukaan jopa 10 tunnin kestoisiin sukelluksiin, tämän huippunopeuden ollessa noin 20 kilometriä tunnissa. Aluksen maksimisukellussyvyydestä ei ole tietoa, mutta valtameren pohjia tällä tuskin kalutaan. Hieno saavutus silti kaiken kaikkiaan!

Lähde: gizchina.com

Edellinen artikkeliMaailman nopein kamera tallentaa miljoona kuvaa sekunnissa
Seuraava artikkeliPumpTire on itse täyttyvä polkupyörän rengas

2 KOMMENTIT

  1. Meksikossa ja Kolumbiassa on rakenneltu kotikutoisia sukellusveneitä jo ainakin parin vuosikymmenen ajan. Tavallisten vene- ja lentokonekuljetusten valvonta USA:n rajoilla on alkanut käydä liian tiukaksi, niin täytyy keksiä uusia huomaamattomampia kuljetusmetodeja..

    Useimmat näista sukellusveneistä kulkevat aivan pinnan tuntumassa, jotta niitä ei havaittaisi ilmasta käsin visuaalisesti tai tutkalla, mutta toisaalta ei helposti myöskään veden alaisilla tutkilla. Polttomoottorien vaatima ilma, sekä mahdollisen miehistön hengitysilma otetaan joissakin karvalakkimalleissa veden pinnan yläpuolelta, joten täysiverisiksi sukellusveneiksi ei noita kaikkia voi kutsua.

    Lisää: http://en.wikipedia.org/wiki/Narco_submarine

Kommenttien lisääminen on estetty.