festivaalien päälava on vain yksi lava monien joukossa, eikä välttämättä edes tapahtumapaikoista kaikkein mielenkiintoisin

Jo 18 kertaa järjestettävä, alun perin pienestä opiskelijatapahtumasta yhdeksi Euroopan suurimmista musiikkitapastumista kasvanut Sziget -festivaali tarjosi jälleen kulttuuria jokaiseen makuun. Samaan tapaan kuin Unkarin Formula 1 -kilpailu, myös Sziget festivaali houkuttelee vuosittain yleisöönsä massoittain suomalaisia matkailijoita ystäviä. Ja miksipä ei houkuttelisi – Budapestin ilmasto on elokuussa näin Suomalaisittain ihanteellisen lämmin ja Unkarin hintataso on edelleen Suomalaisen lompakolle kohtuullinen. Mikä tietenkin tärkeintä, Sziget-festivaalin järjestelyt ja  esiintyjäkaarti hakee maailmalla vertaistansa.


Festivaalien tapahtumapaikka on Tonavan keskellä sijaitseva Öbudai -saari

Mikä sitten tekee Sziget -festivaalista uniikin tapahtuman muihin eurooppalaisiin kevyen musiikin festivaaleihin? Yhtä yksittäistä asiaa on vaikea alleviivata, vaan hyvä kokonaisuus muodostuu ennen kaikkea osatekijöidensä summasta. Koko Öbudai -saaren pinta-alan kattavan festivaalialue on varustettu yli kymmenellä erilisellä lavalla, jotka tarjoulevat musiikkia kukin omalta genreltään. On Metallilavaa, afrikkalaisen musiikin lavaa, vaihtoehtomusiikin lavaa, maailmanmusiikki-lavaa, sekä teknotelttaa. Festivalin musiikkitarjonta ulottuu siis laidasta laitaan, ja jokaiselle löytyy varmasti jotakin.


Suomalaisyleisön kasvava määrä on mitä ilmeisimmin huomioitu myös festivaalijärjestäjien toimesta, sillä yhtenä esiintyjänä festivaaleilla oli mukana myös Suomen oma Ismo Alanko

Festivaalin sijainti on niin ikään uniikki, sillä musiikkijuhlat sijaitsevat omassa saaressaan. Tonavassa noin 5 kilometriä Budapesti keskustasta sijaitsevalle Öbudai saarelle pääsee parhaiten joko HEV -paikallisjunalla, tai sitten erillisellä laittakuljetuksella. Festivaalin tapahtumapaikat on sijoiteltu ympäri saarta, ja merkille pantavaa on, että missään vaiheessa, edes päälavalla festivaalikävijän ei tarvitse pelätä ihmismassan alle murskaantumista. Myös festivaalien yleistunnelma on leppoisa ja rauhaa rakastava, ja suomalaisiin, eikä Suomalaisille festivaaleille tyypllisiä känniääliöitä pyöri paikalla.

Kaikki osatekijät huomioon ottaen, ei siis ole ihme että kasvava määrä Suomalaisia festivaalikävijöitä suorittaa vuosittain oman pyhiinvaelluksensa näille Unkarin, ja ehkäpä koko euroopan parhaille musiikkijuhlille!

Lisää tietoa festivaaleista löydät tapahtuman englanninkielisiltä sivuilta osoitteesta www.sziget.hu/festival_english/

Edellinen artikkeliUusi mobiilisovellus mahdollistaa vapaan parkkiajan oston ja myynnin
Seuraava artikkeliGhostbusters -haamuansa saapuu kauppojen joulumarkkinoille