Vaikka en itse juurikaan autoile, tiedän kuitenkin että kaupungissa autolla liikkuvan yleisin murheen aihe on ruuhkien ohella vapaiden parkkipaikkojen puute. Uusi mobiilisovellus nimeltaan Parkin Auction on suunniteltu lievittämään pysäköinnin tuskaa tarjoamalla vakituisen autopaikan omaaville mahdollisuuden vuokrata oman parkkipaikkansa sopivaan hintaan.

Sovelluksen toimintaperiaate on nerokkaan yksinkertainen. Jos esimerkiksi tarvitset autopaikkaasi itse vain illasta aamuun, voit laittaa muun parkkiajan sovelluksen kautta myyntiin. Parkkipaikkaa alueella etsivä autoilija voi sitten sovelluksen kautta ostaa esimerkiksi kaksi tuntia vapaata parkkiaikaa määrittelemälläsi hinnalla, ilman pelkoa yksityisten pysäköintivalvojien tehoiskuista.

Palvelu toimii toistaiseksi vain tämän mobiiverkkosivujen kautta, ja ainoastaan New Yorkin kaupungissa. Sovelluksen iPhone ja Android versiot ovat kuitenkin jo tuotantolinjalla, eikä palvelun skaalaaminen aina tänne pohjolan perukoille suosion myötä varmasti ole homma eikä mikään.

Palvelun kotisivut löytyvät osoitteesta parkingauction.com

Edellinen artikkeliLontoo sai ilmaiset julkiset polkupyöränpumput
Seuraava artikkeliSziget festivaali täytti odotukset jälleen!