Tiukassa menossa polkupylörän vaihteiden kanssa rämplääminen saattaa käydä hermoille. Yksi vaihtoehto on tietenkin odottaa automaattivaihteisten polkupyörien yleistymistä ja sitä myötä näiden hintojen alenemista. Toinen vaihtoehto on jäädää odottamaan Parlee Cycles -polkupyörävalmistajan konseptipyörän markkinoille tuloa, jossa pyöräilijä vaihtaa vaihteet ajatuksen voimalla.

Toytota Prius projects -ohjelmaan linkittyvä, PXP-niminen polkupyöräkonsepti on rungoltaan hiilikuitua, ja vaihteiden vaihtaminen ajatuksen voimalla perustuu kahteen pääkomponenttiin. Toinen komponenteista on aivotoimintaa monitoroiva kypärä, joka oppii tunnistamaan pyöräilijän ajatuksista käskyt vaihteiden vaihtoon. Toinen komponeneteista on polkupyörän satulaan integroitu vastaanotin, jonka ohjaa kypärän kautta saadut vaihtokäskyt pyörän välityksiin.

Konseptipyörä on vielä kehitysvaiheessa, joten ihan vielä ensi kesäksi ajatuksilla vaihdettavaa pyörää on varmasti turha odottaa. Vaikka kukapa sitä tietää – josku tulevaisuus saattaa olla lähempänä kuin arvaammekaan.

Lähde: toyotapriusprojects.com

Edellinen artikkeliVAX -pölynimuri on oma pahvipakkauksensa
Seuraava artikkeli450 euron puukalikka on hifiä