Tiukassa menossa polkupylörän vaihteiden kanssa rämplääminen saattaa käydä hermoille. Yksi vaihtoehto on tietenkin odottaa automaattivaihteisten polkupyörien yleistymistä ja sitä myötä näiden hintojen alenemista. Toinen vaihtoehto on jäädää odottamaan Parlee Cycles -polkupyörävalmistajan konseptipyörän markkinoille tuloa, jossa pyöräilijä vaihtaa vaihteet ajatuksen voimalla.

Toytota Prius projects -ohjelmaan linkittyvä, PXP-niminen polkupyöräkonsepti on rungoltaan hiilikuitua, ja vaihteiden vaihtaminen ajatuksen voimalla perustuu kahteen pääkomponenttiin. Toinen komponenteista on aivotoimintaa monitoroiva kypärä, joka oppii tunnistamaan pyöräilijän ajatuksista käskyt vaihteiden vaihtoon. Toinen komponeneteista on polkupyörän satulaan integroitu vastaanotin, jonka ohjaa kypärän kautta saadut vaihtokäskyt pyörän välityksiin.

Konseptipyörä on vielä kehitysvaiheessa, joten ihan vielä ensi kesäksi ajatuksilla vaihdettavaa pyörää on varmasti turha odottaa. Vaikka kukapa sitä tietää – josku tulevaisuus saattaa olla lähempänä kuin arvaammekaan.

Lähde: toyotapriusprojects.com

Edellinen artikkeliVAX -pölynimuri on oma pahvipakkauksensa
Seuraava artikkeli450 euron puukalikka on hifiä

6 KOMMENTIT

 1. Mielenkiintoinen ajatus, toimii varmasti helpommin kuin mielellä liikutettava hiiri. Kuinka kauan teidän kesätyöläiset kirjoittelevat blogiinne, minkä huomaa yhä useammin kirjoitus_virheistä.

  Ja eikös automaattivaihteinen polkupyörä ole toinen ja kyseinen konseptipyörä kolmas vaihtoehto?

 2. Luulisi, että polkemiseen vaadittavaan voimaan perustuva automaattivaihteisto olisi helpompi tehdä mutta onhan tuollainen pähee 🙂 Ps. viikkokysely alkaa olemaan puoli vuotta -kysely

 3. Eikö sähköllä toimiva Shimanon Dura-Ace Di2 riitä? 😉
  Olishan tuo mukava, mielenkiintosta olisi päästä kokeilemaan.

 4. tai miksei vaan kehitettäisi variaattorilla toimivaa pyörää. ja vääntöä saisi säädettyä…. jotenkin.

  paljonkohan tuollainen kapistus mahtaa maksaa koska pelkkä runkokin on hirmu kallis.

 5. ”Toinen komponenteista on aivotoimintaa monitoroiva kypärä, joka oppii tunnistamaan pyöräilijän ajatuksista käskyt vaihteiden vaihtoon.”

  Just joo, vähän menee scfiksi. Tämä ei ole edes tieteellisesti mahdollista.

Kommenttien lisääminen on estetty.