Oletko aina haaveillut vapaana taivaalla linnun lailla lentelemisestä, mutta kalliit lentokoneet ja monimutkaiset lupavaatimukset ovat estäneet unelman toteutumisen?  Niinkin läheltä kuin Lahdesta saapuu nyt laite, joka tuo lentämisen unelman astetta lähemmäs myös kaikkia meitä taviksia. Kiitos tästä kuuluu Ilmailualan pitkän linjan tekijälle nimeltään Aki Suokas, jonka kehittämä FlyNano kuuluu alle 70 kilon painonsa ansiosta lentävien esineiden luokkaan, joiden kanssa ilmaan noustessa ei lupakirjoja tarvita.

Kokonaan hiilikuidusta valmistetulla FlyNanolla on pituutta 3,5 metriä ja siipiväliä vajaat 5 metriä. Kun ottaa huomioon että tähän tulevat päälle voimansiirtoa ja moottori, niin alle 70 kilon paino on kyllä melkoinen saavutus. Vedestä ilmaan nousevan nanolentokoneen lentonopeus on noin 140 kilometriä tunnissa, maksimi lentokorkeus 2 kilometriä, ja tämän teoreettinen kantomatka 70 kilometriä. FlyNanon toimitukset alkavat kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä, ja tätä tulee saataville kahdella eri polttomoottorivaihtoehdolla, tai sitten sähkömoottorilla varustettuna.

Koska FlyNano -lentokoneen hintahaarukka on mallista riippuen 25-27 000 euron välillä (+arvonlisävero), eikä lentolupakirjoja siis tarvita, voidaan mielestäni tosiaankin jo puhua jokamiehen lentokoneesta!

Lähde: flynano.com

Edellinen artikkeliKohler Numi on neljän ja puolen tonnin vessanpytty
Seuraava artikkeliPääsiäiskilpailu: Voita itsellesi ja armaallesi Kingston Mini Fun muistitikku!